Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, τονίζει την άμεση ανάγκη συνεχούς προσπάθειας για να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της βίας με την εξάλειψη των διακρίσεων και την αλλαγή της νοοτροπίας που τη διαιωνίζει.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος, καθώς πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει νόμους και ολοκληρωμένα σχέδια δράσης. Παρόλα αυτά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Σε κάθε χώρα, οι γυναίκες εξακολουθούν να πλήττονται και να υποφέρουν από διάφορες μορφές βίας.

Σοβαρά κρούσματα έχουμε κατά καιρούς και στην Κύπρο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, με τρομακτικά αποτελέσματα, γεγονός που διατρανώνει την ανάγκη να θέσουμε στόχο την πλήρη εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας επιβεβαιώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στις γυναίκες – θύματα της βίας και καλεί το κράτος να συνεχίσει να στέκεται σταθερά προσηλωμένο στη δέσμευσή του στα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών. Ας επενδύσουμε περισσότερους πόρους στην καταπολέμηση αυτής της μορφής βίας. Ας κάνουμε ότι χρειάζεται για να θέσουμε τέλος σε αυτές φρικτές επιθέσεις, μια για πάντα.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας
http://cyprusgreens.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Ηλίας Κασσές (Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού)26 Νοεμβρίου 2011 στις 4:44 μ.μ.

    Αγαπητέ GMPH ENERGY, εδώ δε μιλάμε για ισότητα που η εννοιά της είναι πιο ευρύα. Μιλάμε καθαρά για βία δηλ την προσπάθεια του δυνατού (σωματικά) να εξασκήσει βία κατά του αδυνάτου και αυτό πρέπει να το καταπολεμήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή