Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Γ’ Φεστιβάλ Περιβάλλοντος

Ο Ραδιοφωνικός σταθμός ΑΣΤΡΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει το Γ’ Φεστιβάλ Περιβάλλοντος, το οποίο φέτος θα έχει θέμα «Το πράσινο σπίτι».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 στο Πάρκο Αθαλάσσας – Αγ. Γεωργίου, στην Αγγλαντζιά από τις 15:00 – 18:00 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κατασκευές, συστήματα και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση και λειτουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού. Συγκεκριμένα στο χώρο του Φεστιβάλ θα εκτεθούν συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ηλιακοί συσσωρευτές, φωτοβολταϊκά, άνυνδρα φυτά, συστήματα ανακύκλωσης υλικών και επαναχρησιμοποίησης γκρίζων νερών, μηχανισμοί βιολογικής επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων κ.α. Για την ενημέρωση του κοινού θα λειτουργήσουν περίπτερα τόσο κρατικών υπηρεσιών, όσο δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών.

Στο χώρο θα λειτουργήσει επίσης παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια, παλιάτσους, ζωγραφική για παιδιά με θέμα το περιβάλλον, οικολογικά παιχνίδια, face painting και πολλά άλλα.
Μουσική και δωρεάν ποτά για όλους.
Την εκδήλωση στηρίζει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Όμιλος Λαϊκού.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις για το περιβάλλον. Ιδιαίτερα θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα φωτοβολταικα πάρκα, γιατί αν τα κατασκευάζουμε αλόγιστα, θα καταλήξουμε να βλάπτουμε το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή