Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Εσύ ποιος είσαι για να κάνεις διακρίσεις;

Πείτε ΟΧΙ σε Κάθε είδους Διάκριση

Σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για θέματα διακρίσεων προχωρεί το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων και Αρχή Ισότητας.


To πλαίσιο δράσης της εκστρατείας παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 Ιουνίου, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μηνύματα, που αναμένονται να προβληθούν από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τις επόμενες μέρες.


Η εκστρατεία πραγματοποιείται με χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως από τη ‘Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του κοινοτικού προγράμματος «Progress».

Με το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η Επιτροπή υποστηρίζει ενημερωτικές δράσεις/εκστρατείες που έχουν στόχο να καταπολεμήσουν και να αντιμετωπίσουν τις διακρίσεις στη βάση της φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, της αναπηρίας, της ηλικίας, της θρησκείας ή πεποίθησης και του σεξουαλικού προσανατολισμού.


Τη διενέργεια της εκστρατείας, που περιλαμβάνει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μηνύματα, ανάλαβε μετά από διαγωνισμό το διαφημιστικό γραφείο Pandora Ogilvy. Έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στη Κύπρο για τα θέματα διακρίσεων, η εκστρατεία επιχειρεί να προκαλέσει, να ταρακουνήσει αλλά κυρίως να αφυπνίσει με πλούσιες, εκφραστικές, δυνατές εικόνες και ακόμη πιο δυνατά μηνύματα.


Η εκστρατεία προωθεί τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, καταδεικνύοντας ότι έρωτας, ο θάνατος, η χαρά, ο πόνος, η αγάπη, ο χρόνος, δεν κάνουν διακρίσεις, αφού επιδρούν ανεξαιρέτως σε όλους τους ανθρώπους, και καταλήγοντας στο ξεκάθαρο και δυνατό κεντρικό μήνυμα: «Εσύ ποιος είσαι για να κάνεις διακρίσεις;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου