Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας μετά και το προχθεσινό επεισόδιο θερμοπληξίας 50χρονου Σλοβάκου εργάτη, το οποίο είναι το δεύτερο κρούσμα θερμοπληξίας εργάτη στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, όπου τον περασμένο μήνα ένας 47χρονος Ρουμάνος εργάτης έχασε τη ζωή του, καλεί το Υπουργείο Εργασίας και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναθεωρήσουν άμεσα τη νομοθεσία, η οποία δεν καλύπτει τους εργαζόμενους για την ακτινοβολία σε ανοιχτούς χώρους.

Θεωρούμε την έλλειψη αυτή του νόμου, ως μεγάλο και πολύ σοβαρό κενό, το οποίο αφήνει εργαζόμενους εκτεθειμένους σε κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.
Το θλιβερό επεισόδιο του θανάτου ξένου εργάτη, καθώς και της σοβαρής κατάστασης του δεύτερου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο περαιτέρω αργοπορίας.

Είναι λυπηρό, μετά από 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από τόσες εκατοντάδες προτάσεις νόμων και κανονισμών, να φτάνουμε στο 2010 και να γινόμαστε μάρτυρες θανάτων από έλλειμμα και κενά στη νομοθεσία αλλά και από την αδιαφορία των εργοδοτών να παρέχουν τη στοιχειώδη προστασία στους εργάτες που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα και κάτω από πολύ ψηλές θερμοκρασίες.


Αναμένουμε την άμεση αντίδραση τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αλλαγή και βελτίωση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζομένων και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου