Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Παίρνει σειρά ο καθεδρικός της Πάφου;


Μετά την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας για ανέγερση καθεδρικού ναού, παίρνει σειρά η Πάφος! Φοβούμαστε πως και σε αυτή την περίπτωση, τα πράγματα θα έχουν την ίδια ή παρόμοια εξέλιξη, αν ο λαός δεν εναντιωθεί μαζικά στα σχέδια της Μητρόπολης Πάφου.

Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων προγραμμάτισε, (σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πολίτης»), να εξετάσει την αίτηση της Μητρόπολης Πάφου για ανέγερση νέου καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο.
Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων θα οργανώσει δημόσια ακρόαση της αίτησης που υπέβαλε η Μητρόπολη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην Πάφο.

Μετά την προχθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας με την οποία εγκρίθηκε ή αίτηση της Αρχιεπισκοπής για έκδοση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση καθεδρικού ναού, παράγοντες της πόλης ανησυχούν ότι θα επηρεάσει την εξέλιξη της υπόθεσης και για την ανέγερση καθεδρικού ναού στην Πάφο.

Πρόκειται όμως για δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση της Πάφου η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τάχθηκε εναντίον της ανέγερσης ναού στον Δημόσιο Κήπο. Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε οικιστική ανάπτυξη εντός του Δημόσιου Κήπου, ο οποίος χαρακτηρίζεται χώρος πρασίνου.

Η αίτηση υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων όπου ο Δήμος Πάφου καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν τις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου