Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Επέτειος της τουρκικής εισβολής – 36 χρόνια κι ακόμα περιμένουμε


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την τουρκική εισβολή στο νησί μας, το θάνατο, την προσφυγιά και το ξεκλήρισμα των Κυπρίων, τις μαυροφορεμένες μάνες, τα ορφανά και τις εκατοντάδες των αγνοουμένων, νοιώθει την ανάγκη να στείλει το μήνυμα πως είναι καιρός, να ανεβρεθεί επιτέλους μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του προβλήματος μας.

Είναι καιρός, να σταματήσουν να υπάρχουν πρόσφυγες, γραμμές αντιπαράταξης, στρατοί και εξοπλισμοί.
Η μικρή και μαρτυρική μας πατρίδα, δεν αντέχει άλλο πράσινες, διαχωριστικές γραμμές, πρόσφυγες, ρημαγμένες πόλεις και κατεστραμμένα χωριά.

Η βάρβαρη τουρκική εισβολή, ως αποτέλεσμα της μεγάλης προδοσίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών της Χούντας και των εδώ εκπροσώπων τους, έφερε στον τόπο τεράστια δεινά, βύθισε ένα όμορφο και χαρούμενο νησί στον πόνο, τη δυστυχία και το θάνατο.
36 χρόνια μετά κι ακόμα περιμένουμε τη λύτρωση, την επιστροφή, την ειρηνική λύση που θα μας επιτρέψει και πάλι να ζούμε ελεύθεροι στην ίδια μας την πατρίδα.

Ο κυπριακός λαός δεν ξεχνά και γυρίζοντας την μνήμη του 36 χρόνια πίσω, προσπαθεί να διώξει αυτόν τον ‘μαύρο’ Ιούλη και ελπίζει στην δικαίωση και στην επανένωση της πατρίδας του.
Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί τον κυπριακό λαό σε ενότητα και συστράτευση με στόχο την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και την ειρηνική πια διαβίωση όλων των Κυπρίων σε μια ομόσπονδη και αποστρατικοποιημένη Κύπρο.

Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου