Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Το σκάνδαλο που λέγεται "Μητρόπολης Πάφου"

Ατε... Έφταιξε ο τοίχος που χαλάστηκε από το Δήμο Πάφου και τώρα, ο επιχειρηματίας - μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος (Λτδ) θα πάρει το Δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα στο δικαστήριο...

Η είδηση λέει τα εξής: Μετά την επέμβαση συνεργείων του δήμου, χωρίς την άδεια της μητρόπολης, στον κήπο και με την κατεδάφιση τοίχου που είχε ανεγερθεί στα πλαίσια της ανάπλασης του χώρου, έργο το οποίο ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, η μητρόπολη Πάφου ετοιμάζεται να οδηγήσει την υπόθεση στο δικαστήριο. Το θέμα πήρε νέες διαστάσεις όταν ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος κατηγόρησε το δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το προσωπικό του συμφέρον. Ο Πάφου Γεώργιος επικαλούμενος συνομιλία με τον κ. Βέργα ,ανέφερε ότι ο τελευταίος τού είπε ότι πρέπει να κάνει κάτι στο δημόσιο κήπο, προκειμένου να εξωραΐσει την εικόνα του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Δεν έχει το δικαίωμα ο δήμαρχος, τόνισε, να επεμβαίνει ετσιθελικά και να παραβιάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώτος του δημόσιου κήπου για εξυπηρέτηση προσωπικών του συμφερόντων. Ο μητροπολίτης Πάφου ανέφερε τέλος ότι το θέμα θα τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι το όλο θέμα κλόνισε τις σχέσεις μητρόπολης με τη δημοτική αρχή, αφού, όπως είπε, πλέον δεν υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη.

- Τελείως άκομψες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πάφου ο κ. Βέργας, επισημαίνοντας ότι ο Πάφου Γεώργιος έχει απομονώσει ορισμένες από τις κουβέντες τής συζήτησης που είχαν πρόσφατα. Ο ίδιος ανέφερε ότι ζήτησε από το μητροπολίτη να προχωρήσουν σε εξωραϊσμό του δημόσιου κήπου πέραν του κομματιού που έχει υποβάλει η μητρόπολη τη σχετική αίτηση για την ανέγερση του καθεδρικού ναού και να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να ενισχυθεί το πράσινο βελτιώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα. Η απάντηση που έχει δοθεί από την πλευρά του Πάφου Γεωργίου, είπε ο κ. Βέργας, είναι ότι αν δεν δοθεί η άδεια για να ανεγερθεί ο ναός. δεν θα επιτρέψει στο δήμο να πατήσει στον κήπο. Αυτές, τόνισε, αποτελούν ακραίες τοποθετήσεις, προσθέτοντας ότι οι δικές του προθέσεις είναι η βελτίωση της εικόνας του κεντρικότερου σημείου πρασίνου της πόλης.

1 σχόλιο:

  1. Ο φίλος ο Σάββας έκανε σοβαρά λάθη στο θέμα Κήπος.
    1.Αντί να συμπληρώσει την Α'Φάση με πράσινο αρκέστηκε να ικανοποιήσει μιά μερίδα πολιτών που δεν άρεσε το έργο για δικούς του λόγους.Με το πράσινο θα ενισχυόταν η όλη εικόνα.
    2.Προχώρησε στη ανάθεση της Β' Φάσης σε εργολάβο και αφού γνώριζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την πρόθεση του Μητροπολίτη να σταματήσει την ενοικίαση του χώρου στο Δήμο.
    3.Αποτέλεσμα ο εργολάβος να διεκδικήσει αποζημειώσεις και τις πήρε.
    4.Συνεχίζει να κατεδαφίζει ένα έργο που έγινε με πολύ κόπο και δημόσιο χρήμα πληρώνοντας επι πλέον κονδύλια.
    5.Αδυνατεί να συσπειρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να εναντιοθούν στα σχέδια της Μητρόπολης .Υπάρχει σωρός απο ενστάσεις απο πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον στην ανέγερση του Ναού.Ακούγεται ότι η έκθεση του Δήμου δεν πήγε ακόμη στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων???
    Τέλος πιστεύω ότι είμαστε για κλάματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή