Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Σε εσάς που "νοιάζεστε" για την υγεία των πολιτών


Άμα νοιάζονται πραγματικά για την υγεία των πολιτών οι βουλευτές μας, ας πάρουν μια παλληκαρίσια απόφαση κι ας νομοθετήσουν ουσιαστικά.

Άμα έχουν τα κότσια ας τα βάλουν με τις βιομηχανίες καπνού και τα μεγαθήρια - οργανισμούς εμπορίας καπνικών προϊόντων.

Άμα η μόνη τους έγνοια είναι το καλό του λαού, μια είναι η λύση: Απαγορέψτε την εισαγωγή και πώληση καπνικών προϊόντων!!!

Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα, μπαρούφες και κομπλεξισμοί...

Κι άμα δεν είναι τόσο παλληκάρια να αδειάσουν τα κρατικά ταμεία από τα εκατομμύρια της φορολογίας, ας δουν και το ενδεχόμενο να υπάρχουν χώροι για ΜΗ καπνιστές και χώροι για καπνιστές... Ας αφήσουν επιτέλους στον κόσμο να επιλέγει.
Ξέρουμε βέβαια ότι μας νοιάζονται και μας αγαπούν, αλλά, όπως είπε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάποτε και η πολλή αγάπη σκοτώνει τα αισθήματα!!!
Άθως Αγαπητός
(προσωπική άποψη)

11 σχόλια:

  1. Φαντάζουμε είσαστε καπνιστές "οικολόγοι".

    Τζε αγωνίζεστε για την καταπολέμιση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας;

    Εγώ θεωρώ αντιφατικές τις 2 ιδιότητες, μου θυμίζει τους κυνηγούς "προστάτες" του φυσικού περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλάβατε λάθος... Δεν είναι θέμα αν εγώ ή κάποιος άλλος είναι καπνιστής ή οικολόγος. Εμείς λέμε το εξής: Όπως είναι απολυτο δικαίωμα ενός μη καπνιστή να μην αναπνέει τον καπνό σε ένα δημόσιο χώρο, άλλο τόσο δικαίωμα έχει και ο καπνιστής. Άρα η λύση θα ήταν να υπάρχουν άλλοι χώροι, άλλα κέντρα ή καφέ τα οποία να ήταν για καπνιστές. Και στις 2 περιπτώσεις, ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα της επιλογής και όχι τον εξαναγκασμό όπως αυτός επιβάλλεται από τη βουλή.
    Και κάτο άλλο. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας δεν γίνεται από το τσιγάρο. Το κάπνισμα έχει τα δικά του σοβαρά κακά, αλλά όχι αυτό.
    Σημειώνω πως οι μεγαλύτεροι ρυπαντές της γης είναι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί και έμποροι τσιγάρων (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία κτλ.) και είναι ασφαλώς και οι μεγαλύτεροι υποκριτές αφού μετά που διαφημίζουν, πωλούν και εισπράττουν δισεκατομμύρια από τα τσιγάρα, βάζουν χιλιάδες περιορισμούς στο κάπνισμα.
    Πιστεύουμε πως άμα κάποιος πληρώνει φόρο να αγοράσει κάτι, έχει και το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί όπως αυτός θέλει. Όχι σε βάρος των άλλων αλλά σε χώρους που δεν θα ενοχλεί. Αυτή είναι η δημοκρατία και η σωστή διοίκηση. Και για μας, οικολογία δεν είναι μόνο τα δέντρα, τα ζώα και η χορτοφαγία, αλλά πάνω από όλα η κοινωνική δικαιοσύνη.
    Άμα ήταν απαγορευμένη η εμπορία των καπνικών προϊόντων, αυτό θα ήταν αποδεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βλάβες από το κάπνισμα αφορούν 2 διαφορετικές κατηγορίες. Πρώτα είναι το θέμα εξάρτησης από τη νικοτίνη και οι βλάβες στον οργανισμό λόγω της νικοτίνης. Μετά είναι η βλάβη σε αναπνευστικό και άλλα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού από τις άλλες -σε κάποιες περιπτώσεις ξένες προς τον φυσικό καπνό -ουσίες.

    Ο απλός φυσικός καπνός (υπάρχουν και "τυλιχτά" που διαφημίζονται ως τέτοια) δεν θα έπρεπε να έχει εντομοκτόνα ή άλλες ξένες ουσίες όπως τα αρωματικά, οι επιταχυντές καύσεις, οι συγκολλητικές ουσίες (γόμα), κλπ.

    Στα βιομηχανικά τσιγάρα και στην πλειοψηφία των "τυλιχτών" όμως ... λόγω της κατασκευής και της επεξεργασίας... έχουμε... πέραν του μονοξειδίου / διοξειδίου άπό την καύση (ανάλογα με τελειότητα της) ... και ουσίες όπως αρσενικό, αμμωνία, βενζίνη, κάδμιο, μόλυβδο, κλπ.

    (http://www.bbc.co.uk/worldservice/sci_tech/features/health/tobaccotrial/inacigarette.htm ...αυό είναι μια απλή αναφορά, κάντε και δική σας έρευνα με στοιχεία από επίσημες επιστημονικές μελέτες)

    Για αυτά τίποτα δεν θα μας πουν οι φωστήρες-νομοθέτες μας διότι το κύριο ενδιαφέρον -τουλάχιστον στην Κύπρο -δεν ήταν παρά η ρύθμιση σε σχέση με τη νικοτίνη. Μας θέλουν "καλούς και παραγωγικούς πολίτες" που τη διασκέδαση τους θα την ορίζει η ηθικολογία του .κ Περδίκη, της κυρίας Θεοχάρους, της κ. Μαυρονικόλα, κλπ.

    Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμα για το θέμα "ολικής απαγόρευσης", αντιγράφω σχόλιο μου από άλλο Ιστολόγιο:

    Για το θέμα της πλήρους απαγόρευσης των καπνικών προιόντων... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τέτοιο καμία κυβέρνηση ... αλλά όχι επειδή φοβούνται τις καπνοβιομηχανίες ή την απώλεια εσόδων.

    Απλά... οι γνώσεις που έχουμε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος δεν άλλαξαν σήμερα ή τα τελευταία χρόνια ...

    Επομένως, αν πουν "είναι τόσο κακό που πρέπει να απαγορευτεί" θα πρέπει να το κάνουν με βάση τα ίδια στοιχεία που είχαν και πριν π.χ. 5 χρόνια.

    Θα είναι δηλαδή και οι ίδιες οι κυβερνήσεις τόσο υπόλογες όσο και οι καπνοβιομηχανίες και θα μπορεί άνετα κάποιος να τους κατηγορήσει -επίσημα, δικαστικώς -ως συνυπεύθυνους για τον εθισμό /τις βλάβες στην υγεία. Simple.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι φανατικός αντικαπνιστής και λιγότερο οικολόγος. Που τους οικολόγους έχω παραπάνω απαιτήσεις σχετικά με το κάπνισμα. Δεν γίνεται κύριοι να απαιτείτε που τον κόσμο να πηγαίνει με το λεοφορείο ή με το ποδήλατο δουλειά για να μην επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και εσείς να μολύνετε τον αέρα του διπλανού σας στα εστιατόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι σου καπνίσει λες Μπανανιστανέ, πως ακριβώς θα λερώνω τον αέρα του μη καπνιστή εάν υπάρχουν εξειδικευμένοι χώροι ΚΑΙ για τους καπνιστές;

    Δεν θα είναι στο διπλανό τραπέζι λεβέντη μου, δεν καταλάβεις ή κάμνεις πως δεν καταλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρεις καμια παρέα που αποτελείται αποκλειστικά απο καπνιστές ή απο μη καπνιστές; Θα εγινόταν όπως εγίνετουν πριν το νόμο. Οι μη καπνιστές θα υπόκυπταν στην αναισθησία και ασέβεια των καπνιστών και θα εκάθουνταν στο χώρο των καπνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παναγία μου ρε Μπανανιστανέ, εκαταντήσατε πιο προβλέψιμοι τζιαι που ρολόι ρε!

    Καταλάβεις τι σημαίνει το "επιχείρημα" σου;

    Εάν δηλαδή κάποιοι δεν μπορούν να συμπεριφερτούν ώριμα τζιαι να λειτουργούν στις σχέσεις τους με βάση την συναίνεση και την αλληλοκατανόηση... τούτον εν δικαιολογία να στερηθώ εγώ την ελευθερία μου; Οι άλλοι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, εγώ να πιερώσω. Πολλλλλλά καλό.

    Επιπλέον, εύκολα προσπερνάς ότι βασικά θέλεις ένα νόμο που να μεροληπτεί -σε θέμα που έπρεπε να αποφασίζουν ελεύθερα οι παρέες, τα ζεύγη, κλπ. -υπέρ της μιας ομάδας: "Επειδή δεν μπορώ να πείσω τον παρέα / τη φίλη μου... ο Νόμος θα τον αναγκάσει να με κάμνει παρέα υπό τους δικούς μου όρους" ! Έλεος!

    ΜΕΤΑ θα μας πεις " "μα όπου ο νόμος αφήνει περιθώρια, επιτρέπει εξαιρέσεις... στο τέλος δεν εφαρμόζεται καν". Δεν ισχύει παντού και πάντα αυτό. Επιπλέον, είναι τεράστιο σφάλμα λογικής να λες πως επειδή δεν γίνεται σωστά η δουλειά από Κράτος / Αστυνομία θα πρέπει εγώ να δεκτώ πλήρη περιορισμό των ελευθεριών μου. Θα έπρεπε να ζητάνε κάποιοι να εφαρμοστεί καλύτερα ένας δίκαιος νόμος (π.χ. αυτός που είχαμε πριν στην Κύπρο αλλά ΔΕΝ τηρήθηκε) και να στρέφουν τα πυρά τους προς τις αρχές αντί προς τους καπνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά επιμένω να λέω πως λάθος κατάλαβες αυτά που έγραψα φίλε Bananistanos. Είπα απλά, προς τους βουλευτές, τους οποίους προσωπικά χρεώνω με μεγάλη δόση υποκρισίας, πως αν έχουν τα κότσια και πραγματικά νοιάζονται για την υγέια μας, να θεσπίσουν νόμο που να απαγορεύει την εισαγωγή και εμπορία καπνικών προϊόντων.
    Όχι να εισπράττει το κράτος εκατομμύρια από τους φόρους, και από τα λεφτά αυτά,
    να πληρώνονται οι ίδιοι με αρκετά ψηλούς μισθούς,
    να έχουν υπαλλήλους πληρωμένους από το κράτος,
    να έχουν οδηγούς και φρουρές πληρωμένους από το κράτος,
    να παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτος, έξτρα χορηγίες όποτε έχουμε εκλογές από το κράτος
    και στο τέλος να νομοθετούν με τον απόλυτο τρόπο που νομοθετούν.
    Αυτά. Ούτε ενάντια στην Οικολογική μου ιδιότητα πάω ούτε όμως και ενάντια στην κοινωνική δικαιοσύνη η οποία πρέπει να υπάρχει
    Άθως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την Ευρώπη καλά κάνουν ορισμένοι αχάπαροι να την αφήσουν στην ησυχία της.

    Στις Βρυξέλλες... στο οίκημα Justus Lipsius όπου έχει την έδρα του το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης... υπάρχουν ειδικοί χώροι για καπνιστές.

    Τούτο με πληροφόρησε νεαρή φοιτήτρια που λόγω σπουδών είχε πρόσβαση στο κτρίριο... και τούτο μπορείτε να το διαπιστώσετε όλοι εδώ (σελίδα 3): http://209.85.229.132/search?q=cache:J7MQl1XwuRcJ:www.eu2009.cz/scripts/file.php%3Fid%3D22688%26down%3Dyes+Justus+Lipsius+building+smoking&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε Παλλουριώτισσα και Καϊμακλί αυτή τη στιγμή επικρατεί μια απίστευτη μπόχα (συμβαίνει συχνά). Αιτία της το αποχετευτικό και η επεξεργασία λυμάτων.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΦΟΔΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή