Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τέρμα στις Λαμπρατζιές


Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια παρανομίας, φασαρίας, διαπληκτισμών, επισοδίων και πολλών άλλων ευτράπελων καταστάσεων γύρω από μια βλακώδη παράφραση του εθίμου της λαμπρατζιάς, το υπ Δικαιοσύνης δείχνει να έχει επιτέλους αποφασίσει να θέσει ένα τέρμα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα

Με βάση χθεσινή ανακοίνωση, η Αστυνομία σκέφτεται να προτείνει την απαγόρευση της λαμπρατζιάς τις ημέρες του Πάσχα, που είναι ίσως η αφορμή και η αιτία για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας, όταν μάλιστα από το έθιμο αυτό προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί μέχρι και θάνατος, δήλωσε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά


Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον τον ανησυχεί η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται τελευταίως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι με τις ημέρες του Πάσχα «υπήρχε και λόγος να αυξηθεί» και σημείωσε ότι το έθιμο της λαμπρατζιάς «έχει γίνει μάστιγα πλέον, αφού όταν προκαλούνται και θάνατοι πολλές φορές, σοβαροί τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί παύει να είναι έθιμο πλέον»

Γι’ αυτό το λόγο ανέφερε «η Αστυνομία σκέφτεται να προτείνει την απαγόρευση αυτού του εθίμου που ίσως να είναι η αφορμή και η αιτία για την διάπραξη αυτών των αδικημάτων και αύξηση αυτής της νεανικής παραβατικότητας»।

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση όπως προβούν άμεσα και αποτελσματικά στην πλήρη απαγόρευση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. Το έθιμο της Λαμπρατζιάς δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με το αναχρονιστικό μπάχαλο που παρατηρούμαι εδώ και μερικά χρόνια σε κάθε γωνιά των πόλεων μας. Είναι απόλυτη ανάγκη να δοθεί ένα τέλος ΤΩΡΑ, χωρίς καμιά αναβολή.

3 σχόλια:

  1. Αμήν Τζιαι Πότε.

    Γιατί στην Κύπρον το Κκιλιντζιιρκόν εγίνην Επιστήμη

    (Υπόψιν ότι υπήρξα φανατικός υποστηρικτής της Λαμπρατζιάς, αλλά ως δαμέ ήταν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Don't waste time thinking about it Minister, just do it...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στο Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας. Διαβάζουμε πάντα εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα σ' αυτό το εξαιρετικό ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή