Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας μέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού η οποία γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου, καλεί το κράτος και τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των Δικαιωμάτων των παιδιών σε εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και ανάπτυξης των διαδικασιών διαφύλαξης τους.

Με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό συμβάν της ρατσιστικής και γεμάτης μίσος διαπαιδαγώγησης ενός τετράχρονου παιδιού από τον παππού του, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες σε επαγρύπνηση για αποφυγή τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων στο μέλλον.

Η παρακμή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος που βιώνουμε σήμερα επιφέρει δυστυχώς σοβαρότατο πλήγμα στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Καθήκον όλων μας θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη και προώθηση των ηθικών αξιών.

Προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η αναζήτηση της αλήθειας μέσω της συνεχούς ενθάρρυνσης για ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Ο υγιώς αναπτυσσόμενος νέος πρέπει να καθοδηγείται προς την ελεύθερα διαμορφωμένη γνώμη. Οι κοινωνικοί στόχοι θα επιτευχθούν πρωτίστως με την κατάλληλη προετοιμασία του αυριανού ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη. Ενός πολίτη που όχι μόνο δεν θα χειραγωγείται, αλλά αντιθέτως θα είναι ένα ζωντανό, ενεργό κύτταρο στην κοινωνία και που θα βάλει το δικό του λιθαράκι στην προώθηση των αληθινών σχέσεων εντός της κοινωνίας και στην ανάπτυξη του βιώματος της ίδιας κοινωνίας.

Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

1 σχόλιο: