Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Λιγότεροι ηλεκτρικοί λαμπτήρες για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ επαναφέρει ένα σοβαρό θέμα για το οποίο είχαμε έντονη άποψη και τα προηγούμενα χρόνια, με την ελπίδα, φέτος να εισακουσθεί η εισήγηση μας.
Πρόκειται για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των Δήμων μας και τον πολύ μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών λαμπτήρων τα οποία χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.


Όπως είχαμε αναφέρει σε ανάλογες επιστολές τα προηγούμενα χρόνια, η επιλογή αυτή, της ηλεκτροφώτισης των οδών των Δήμων, από την μια αποφέρει τεράστια οικονομικά έξοδα, ενώ από την άλλη γίνεται μεγάλη σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας.


Φέτος, με βάση τα δεδομένα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και της ανάγκης εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της καταστροφής του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Μαρί, η ανάγκη αλλαγής του τρόπου της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, είναι ακόμα πιο επιτακτική.


Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ κάνει θερμή έκκληση σε όλους τους Δήμους της ελεύθερης Κύπρου όπως μελετήσουν την εισήγηση μας για έγκαιρες αποφάσεις εξεύρεσης άλλων, εναλλακτικών τρόπων διακόσμησης με λιγότερο οικονομικό κόστος και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου