Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ανάσα χωρίς τσιμεντόσκονη στον 'Αγιο Αθανάσιο


Μετά από τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας, πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες της τοπικής αρχής του Αγίου Αθανασίου, μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Αγίου Συλά οι δύο μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος της Λινόπετρας.

Ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Κυριάκος Χατζηττοφής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, ευχαρίστησε το υπουργείο Εσωτερικών κι ειδικότερα το τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για την αποφασιστικότητά τους και τα πρακτικά μέτρα που έλαβαν για μεταστέγαση των δύο οχληρών μονάδων.


Τα εργοστάσια με τις βιομηχανικές χρήσεις παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος εγκαταστάθηκαν και λειτουργούσαν στην περιοχή Λινόπετρας πριν τη λειτουργία δήμου στην περιοχή Αγίου Αθανασίου κι ασφαλώς πριν την ασφυκτική οικιστική ανάπτυξη της περιοχής όπου χωροθετήθηκαν.

Η δυσκολία μετακίνησής τους βρισκόταν στο παλιό καθεστώς εγκατάστασής τους και στην αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα υποδεικνύονταν για τη μεταφορά τους.
Ως αποτέλεσμα αυτών των εκκρεμοτήτων ταλαιπωρήθηκε για χρόνια το περιβάλλον των περιοχών, η οχληρία ήταν αναπόφευκτη, ενώ οι δυσκολίες αφορούσαν και τη λήψη μέτρων ή η εκτέλεση έργων, που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Η δικαστική διαδικασία στην οποία κατέφυγε ο δήμος υπήρξε χρονοβόρα και αναποτελεσματική και μοναδική δραστική μέθοδος, κατά τον δήμαρχο, ήταν η υπόδειξη των τεμαχίων από τις αρμόδιες αρχές στους ιδιοκτήτες των μονάδων για τη μεταφορά τους.
Πρόκειται για χώρο στη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Συλά, όπου τα δύο εργοστάσια θα επαναλειτουργήσουν σύντομα, επιτρέποντας στην οικιστική περιοχή Λινόπετρας να «αναπνέει» ελεύθερη από οχληρές βιομηχανίες.

(
ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου