Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στέλλει το μήνυμα για την ανάγκη θεμελιωδών αλλαγών, τόσο στη νομοθεσία όσο και στη νοοτροπία, για ένα περιβάλλον φιλικό, καθαρό και υγειές για τους πολίτες.


Η 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πριν από 37 χρόνια για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον, στις 5 Ιουνίου του 1972. Είναι ένα από τα βασικά μέσα που χρησιμοποιεί ο διεθνής οργανισμός για να δίνει κάθε χρόνο μια νέα ώθηση στον προβληματισμό, την ενεργοποίηση και τη δράση κυβερνήσεων και πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.


Νοιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε το σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίξουν όλοι για την προστασία του περιβάλλοντος και της Κυπριακής φύσης. Είμαστε βέβαιοι πως φίλοι του περιβάλλοντος υπάρχουν παντού, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και σε κάθε χώρο.


Εκφράζουμε την βεβαίωση ότι ως ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ανιδιοτέλεια και μακριά από αχρείαστες, λαϊκίστικες μεθόδους, μακριά από προσωπικές και άλλες προωθήσεις για το κοινό καλό. Σε συνεργασία με κάθε οργανωμένο σύνολο και κάθε ενεργό πολίτη. Γιατί μόνο έτσι υπηρετούμε τον στόχο μας και την πράσινη, οικολογική ιδεολογία


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://cyprusgreens.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου