Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι εξελίξεις μετά τις εκλογές





Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ επιθυμεί να συγχαρεί το νέο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Ομήρου για την εκλογή του και να του ευχηθεί ότι καλύτερο στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.

Θα ήταν όμως σοβαρή παράλειψη εκ μέρους μας να μην εκφράσουμε την έντονη απαρέσκεια μας για τις μικροκομματικές κινήσεις και διεργασίες που προηγήθηκαν της εκλογής του Προέδρου της Βουλής.


Παρασκήνια πίσω από την πλάτη των ανυποψίαστων πολιτών, αδιαφάνεια και τακτικισμοί χαμηλού επιπέδου ήταν τα κύρια στοιχεία που συνέθεσαν ένα σκηνικό που θύμιζε παρωχημένες εποχές και μέθοδοι που πιστεύαμε πως ήταν πια ξεχασμένες στο χρονοντούλαπα της ιστορίας.


Όλα αυτά, δυστυχώς, διαδραματίστηκαν από τα ίδια κόμματα και κατεστημένα, που το βράδυ των βουλευτικών εκλογών έδιναν την εντύπωση ότι προβληματίστηκαν σοβαρά για το τεράστιο ποσοστό αποχής. Μιας αποχής που εμείς την ερμηνεύουμε ως αποκλειστική έκφραση της απαξίωσης των πολιτών στην παρακμή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος που βιώνουμε σήμερα.


Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ δηλώνει παρόν στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου και βεβαιώνει τους πολίτες της Κύπρου ότι, πιστό στις αξίες και τις διακηρύξεις του για ένα καινούργιο, άφθαρτο και ουσιαστικό πολιτικό λόγο, αλλά κυρίως με έργα και δράση ουσίας, θα επανέλθει σύντομα με αποφάσεις που αφορούν την εναλλακτική επιλογή που αναζητά ο Κύπριος πολίτης.


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://cyprusgreens.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου