Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Να μην καταστραφεί το ιστορικό κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας με αφορμή την πρόσφατη διαμαρτυρία δεκάδων ακαδημαϊκών και καθηγητών, αναφορικά με την σχεδιαζόμενη καταστροφή του ιστορικού κοιμητηρίου του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία, επαναφέρει το σοβαρό αυτό θέμα και καλεί τις Δημοτικές αρχές της πρωτεύουσας να διασφαλίσουν ότι το ιστορικό αυτό μνημείο, κομμάτι της ιστορικής μας κληρονομιάς, δεν θα μετατραπεί σε ένα ακόμα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα.


Θέλουμε ακόμα να παρακαλέσουμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί τόσο την πολιτιστική και ιστορική αξία του χώρου, όσο και τον ουσιαστικό ρόλο και προορισμό της. Νοιώθουμε έντονα ότι μια πιθανή καταστροφή του κοιμητηρίου του Αγίου Σπυρίδωνα θα αφαιρέσει ένα σημαντικό μνημείο από τον τόπο και τους πολίτες.


Είχαμε εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση και πριν ένα περίπου χρόνο, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση που αφέθηκε ο χώρος, τονίζοντας, τότε, την ανησυχία μας ότι η ερήμωση του κοιμητηρίου σκοπό είχε την σταδιακή κατάργηση του και μετατροπή του χώρου σε ένα ακόμα πανάκριβο οικοδομήσιμο τεμάχιο. Ελπίζουμε να διαψευστούν όλες αυτές οι ανησυχίες μας.


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και τους πολίτες να αντιδράσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ιστορική μας κληρονομιά.


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://cyprusgreens.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου