Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η ομιλία του Daniel Cohn-Bendit στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο



Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας νοιώθει την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια τον Γερμανό «Πράσινο» ευρωβουλευτή Daniel Cohn-Bendit για την φλογερή και γεμάτη πάθος ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε σχέση με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.


Στην ομιλία του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ξεσκέπασε τα οικονομικά παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας, όπου Γαλλία και Γερμανία την αναγκάζουν σε οδυνηρά μέτρα και από την άλλη τη δεσμεύουν να αγοράζει εξοπλισμούς αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ από τα δικά τους εργοστάσια.

Ο Daniel Cohn-Bendit μίλησε για την ανάγκη της πλήρους αποστρατικοποίησης Ελλάδας και Τουρκίας για να μπορέσουν οι χώρες αυτές να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Νοιώθουμε πως η πολύ δυνατή παρέμβαση του Daniel Cohn-Bendit στο θέμα της Ελλάδας αλλά και η σαφής αναφορά του στην Κύπρο και την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων αποτελεί μια πολύ σοβαρή και ευνοϊκή τοποθέτηση για το εθνικό μας πρόβλημα, κάτι που θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε σαν κράτος.

Δυστυχώς, μια τέτοια τοποθέτηση του συμπροέδρου των «πρασίνων» ευρωβουλευτών δεν θα έπρεπε να περάσει τόσο απαρατήρητη. Χρειάζεται πολύ πιο σοβαρή και ουσιαστική προσέγγιση με τις διάφορες ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, ιδιαίτερα με την ομάδα των πρασίνων.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

11 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου