Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Θέσεις αναπήρων στα λεωφορεία

Το Κίνημα Κοινωνικης Οικολογίας εκφράζει την ευχαρίστηση του γιατί το αίτημα της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου για να υπάρχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα στα καινούργια λεωφορεία θα ικανοποιηθεί.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και το διευθυντή του τμήματος Οδικών Μεταφορών, το αίτημα της οργάνωσης να υπάρχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα στα καινούργια λεωφορεία θα ικανοποιηθεί και όλα τα λεωφορεία που θα παραγγελθούν από τώρα και στο εξής θα έχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα.


Εάν οι ανάγκες δείξουν ότι και τα υφιστάμενα καινούργια λεωφορεία χρειάζεται να έχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα, όσα δηλαδή έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα, τότε θα τροποποιηθούν και αυτά, προστίθεται.


Αναφέρεται, επίσης, ότι συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν σεμινάρια εκπαίδευσης των οδηγών των λεωφορείων για τη σωστή εξυπηρέτηση των επιβατών με αναπηρίες. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραπληγικών ανέφερε πως με την εισαγωγή των νέων λεωφορείων δυο φίλοι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μετακινούνται με τροχοκάθισμα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια ώρα το ίδιο λεωφορείο.

Ως Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας Κύπρου, νοιώθουμε επίσης την ανάγκη να συγχαρούμε την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και το διευθυντή του τμήματος Οδικών Μεταφορών για την κατανόηση και τη θετική τους απόφαση να επιλύσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την κοινωνία μας στην ολότητα της και όχι απλά τα εμποδιζόμενα άτομα. Ελπίδα μας είναι, σύντομα, να επιλυθούν και άλλα, πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρίες.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας Κύπρου

1 σχόλιο: