Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Να σωθεί η "Λίμνη του Μαγκλή"

Θα ήταν έγκλημα να την αφήσουμε να καταστραφεί, θυσία στο βωμό της οικοπεδοποίησης και του εύκολου κέρδους!


Η Κίνηση για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγκλή, είναι μια προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής του Αρχαγγέλου, προκειμένου να μην οικοπεδοποιηθεί η έκταση αυτή. Μια περιοχή που μπορούν να χαρούν όχι μόνο οι περίοικοι αλλά όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.


Η λίμνη στο παρελθόν φιλοξένησε αγώνες jet ski, ενώ πριν μερικά χρόνια αξιοποιήθηκε το νερό της λίμνης από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής σε κατάσβεση πυρκαγιάς.


Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Λίμνη φιλοξενεί σκουπίδια, ενώ πριν από λίγους μήνες σε αυτήν βρήκε τραγικό θάνατο ένας άνθρωπος. Κι άλλα άσχημα περιστατικά ενδεχομένως συμβούν αν αφεθεί στο έλεός της.


Η χαρά όμως που πρόκειται να προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερη αν αξιοποιηθεί σωστά. Αντ΄ αυτού ο Δήμος Λακατάμειας έχει αρχίσει την άντληση νερού μετά από άδεια της Μητρόπολης Κύκκου που έτσι κι αλλιώς σκοπεύει να την οικοπεδοποιήσει. Προφανώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με την έκταση αυτήν η Μητρόπολη, αλλά χρειαζόμαστε άραγε κι άλλα σπίτια ή έχει ανάγκη η Μητρόπολη περισσότερα χρήματα; Το ποίμνιό της όμως σίγουρα έχει ανάγκη έναν χώρο όπου οικογένειες θα μπορούν να διασκεδάσουν και εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν.

2 σχόλια:

  1. πως γινεται τα ΜΜΕ να προβάλουν μόνο τον Περδίκη να κανει δηλώσεις;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η απορίας σας. Μόνο τα ΜΜΕ μπορούν να απαντήσουν όμως. Οι οποίοι αποφασίζουν ποιους και γιατί πρέπει να προβάλλουν; Εμείς τι να πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή