Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ επαναφέρει το σοβαρό θέμα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την επιτακτική ανάγκη στροφής προς την αιολική και ηλιακή ενέργεια.


Το θλιβερό γεγονός της 11ης Ιουλίου και η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό, απέδειξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την επείγουσα ανάγκη χρήσης και άλλων πηγών ενέργειας, πέραν του πετρελαίου.


Η σημερινή είδηση για την παραγωγή σημαντικού ποσοστού ηλεκτρισμού από το αιολικό πάρκο στους Ορείτες, αποδεικνύει πλέον περίτρανα πως η χώρα μας πρέπει πλέον, σοβαρά και ουσιαστικά να στραφεί στις εναλλακτικές πηγές ενέργειες. Μια τακτική που ακολουθούν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στις ενεργειακές ανάγκες και συνάμα συνδράμουν τα βέλτιστα στη μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα.


Δυστυχώς έχουμε καθυστερήσει πολύ σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα, παρά το γεγονός ότι ως νησί της Μεσογείου, διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, ήλιο και αέρα, που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε στο ακέραιο.


Πέραν τούτου, έχουμε υποχρέωση να κακίσουμε και την στάση ορισμένων που για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, για λόγους πέραν από κάθε λογική, τάσσονταν σθεναρά ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, απλά για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στην ανάπτυξη των αιολικών πάρκων.


Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ καλεί το κράτος και τα αρμόδια τμήματα να προβεί σε επείγουσες ενέργειες έτσι ούτως ώστε να δοθούν άμεσα άδειες που εκκρεμούν αλλά και περαιτέρω κίνητρα για τη δημιουργία αιολικών και ηλιακών πάρκων τόσο από το κράτος όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ πρωτοποριακή και η πρόταση του βουλευτή Νίκου Νικολαΐδη σχετικά με την αξιοποίηση της χαλίτικης γης από τα Κοινοτικά Συμβούλια προς εγκατάσταση φωτοβολταϊκών:
    http://www.nnicolaides.com.cy/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%90%CE%B4%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή