Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Θέλουμε για τη Λευκωσία, το αύριο που μας αξίζει…

Ανακοίνωση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Λευκωσίας του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας


"Αισθανόμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε στο Δήμο μας όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου (Καϊμακλί, Άγιοι Ομολογητές) και την αξιόλογη προσπάθεια που έγινε για την αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου και πάρκων (Γραμμικό Πάρκο στο Καϊμακλί, Πάρκο Περνέρα στην Παλλουριώτισσα), ως επίσης και την πολιτική δεντροφύτευσης σε δρόμους όπου έχουν φυτευτεί ένας μεγάλος αριθμός νέων δένδρων.


Επικροτούμε επίσης τη στοχευμένη κοινωνική πολιτική, πέρα από τα έργα ανάπτυξης και υποδομών που υλοποιήθηκαν, μέσω της οποίας έχουν λειτουργήσει κοινωνικά προγράμματα για τους ηλικιωμένους (Πολύκεντρο Νεολαίας για τα παιδιά καθώς και προγράμματα στήριξης των εργαζομένων μητέρων στα σχολεία).


Θα πρέπει να επισημάνουμε, όμως, την έκταση του κυκλοφοριακού προβλήματος που επικρατεί σήμερα στην πόλη μας και ζητούμε τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένης μελέτης από το Δήμο, σε συνεννόηση με το Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών, για την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.


Κρίνουμε ως αξιέπαινη την προσπάθεια του Δήμου για αναβάθμιση της ακριτικής περιοχής Χρυσαλινιώτισσας και Τακτακαλά και ζητούμε να δοθεί συνέχεια στο έργο, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες εισηγήσεις και σκέψεις, για αναβάθμιση ολόκληρης της εντός των τειχών πόλης.


Θεωρούμε εξίσου σημαντικά, για μια πράσινη κι ανθρώπινη πόλη, το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την ανάγκη δημιουργίας ειδικών χώρων όπου οι ζωόφιλοι θα μπορούν να περιπατούν με τα αγαπημένα τους κατοικίδια, ως επίσης και την ενθάρρυνση για εθελοντική συμμετοχή δημοτών στις δενδροφυτεύσεις, περιλαμβανομένης και της εμπλοκής μαθητών από σχολεία της περιοχής.


Τέλος, επιθυμούμε να τονίσουμε την ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων υγιούς απασχόλησης της νεολαίας και την παροχή πραγματικών κινήτρων στην πολιτιστική δημιουργία.


Αναστάσιος Αναστασίου - Παναγιώτης Ζαμπακκίδης
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκωσίας
Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου