Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΚΛΗ


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας να παραστούν και να στηρίξουν την εκδήλωση και τις προσπάθειες της "Κίνησης για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγκλή" γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως πρόκειται για κάτι το μοναδικό στην πρωτεύουσα και θα ήταν έγκλημα να το αφήσουμε κι αυτό να καταστραφεί, θυσία στο βωμό της οικοπεδοποίησης και του εύκολου κέρδους!

Η Κίνηση για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγκλή, είναι μια προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής του Αρχαγγέλου, προκειμένου να μην οικοπεδοποιηθεί η έκταση αυτή. Μια περιοχή που μπορούν να χαρούν όχι μόνο οι περίοικοι αλλά όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.
Η λίμνη στο παρελθόν φιλοξένησε αγώνες jet ski, ενώ πριν μερικά χρόνια αξιοποιήθηκε το νερό της λίμνης από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής σε κατάσβεση πυρκαγιάς.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Λίμνη φιλοξενεί σκουπίδια, ενώ πριν από λίγους μήνες σε αυτήν βρήκε τραγικό θάνατο ένας άνθρωπος. Κι άλλα άσχημα περιστατικά ενδεχομένως συμβούν αν αφεθεί στο έλεός της.
Η χαρά όμως που πρόκειται να προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερη αν αξιοποιηθεί σωστά. Αντ΄ αυτού ο Δήμος Λακατάμειας έχει αρχίσει την άντληση νερού μετά από άδεια της Μητρόπολης Κύκκου που έτσι κι αλλιώς σκοπεύει να την οικοπεδοποιήσει. Προφανώς μπορεί να κάνει ότι θέλει με την έκταση αυτή η Μητρόπολη, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλα σπίτια ή έχει ανάγκη η Μητρόπολη περισσότερα χρήματα; Το ποίμνιό της όμως σίγουρα έχει ανάγκη έναν χώρο όπου οικογένειες θα μπορούν να διασκεδάσουν και εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν.


Την Πέμπτη 9/9/10 στις 19.30 μ.μ. στην οδό Οδυσσέα Ελύτη 11, θα γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι δράσης για τη διάσωση της Λίμνης.
Το Σάββατο 11/9/10 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Λίμνη του Μαγκλή (χώρος συνάντησης Οδυσσέα Ελύτη 11). Ελπίζουμε πως ευαισθητοποιημένοι πολίτες (τόσο της περιοχής, όσο και της ευρύτερης Λευκωσίας), βουλευτές, θεσμικοί παράγοντες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα συνδράμουν στη διάσωση της Λίμνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τους :
1. Μιχάλη Πάντη (99660255)
2. Στέλιο Κιρακοσιάν (99669646)
3. Χάρη Χριστοδούλου (99882271)
4. Γιώργο Χατζηνεοφύτου (99570029)
5. Σπύρο Α. Σπύρου (99518217)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου