Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε για ανάπηρους εξαιρέσεις στην Πάφο

ΚΑΙ ΑΝ είσαι και ανάπηρος πολέμου, με την αράδα σου θα πας. Έτσι σκέφτηκαν οι αρμόδιοι του Δήμου Πάφου, απορρίπτοντας την ένσταση που υποβλήθηκε για καταγγελία ενός αναπήρου για ολιγόλεπτη παράνομη στάθμευση. Παρά την παραδοχή του τροχονόμου ότι εξέδωσε την κλήση χωρίς να δει το αναπηρικό σήμα στο αυτοκίνητο και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για έγκριση της ένστασης που κλήθηκε να υποβάλει ο παραπονούμενος, τελικά η ένστασή του απορρίφθηκε.


Θύμα της γραφειοκρατίας ήταν κάτοικος Πάφου που βάσει των επισήμων εγγράφων του κράτους είναι ανάπηρος σε ποσοστό 40% μετά τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, από όπου φέρει μέχρι σήμερα στα πόδια του οκτώ σφαίρες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν.


Το εν λόγω άτομο, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του «Φ», στάθμευσε πριν λίγες μέρες το αναπηρικό αυτοκίνητό του στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για τέσσερα μόλις λεπτά ώστε να αγοράσει κάτι από βιβλιοπωλείο.
«Αν και όντως στο σημείο δεν επιτρέπεται η στάθμευση», δηλώνει ο ίδιος, «φρόντισα να σταθμεύσω με τρόπο που να μην παρακωλύεται η κίνηση, αλλά και να είναι εμφανές το αναπηρικό σήμα.
Πηγαίνοντας ελάχιστα λεπτά μετά στο αυτοκίνητο, είδα έναν τροχονόμο να μου τοποθετεί κλήση. Εξηγώντας του την κατάσταση, προς τιμήν του ο συγκεκριμένος τροχονόμος απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν πρόσεξε το αναπηρικό σήμα και ενώπιόν μου επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζητώντας τους να μην προωθηθεί το πρόστιμο και εξηγώντας την κατάσταση».
Ο πολίτης κλήθηκε να υποβάλει μια ένσταση την οποία θα έκαναν όπως τον διαβεβαίωσαν αποδεκτή ώστε να διορθωθεί η αδικία. Πλην όμως, έκπληκτος ενημερώθηκε λίγες μέρες μετά ότι η ένστασή του… απορρίφθηκε. «Βεβαίως, δεν είναι θέμα τα 25 ευρώ τα οποία ούτως ή άλλως πλήρωσα ήδη», τονίζει. «Είναι θέμα αντιμετώπισης των αναπήρων από τις Αρχές και εκτίμησης των ειδικών συνθηκών που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι μηχανισμοί μιας τοπικής Αρχής».


(ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - "Φιλελεύθερος")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου