Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Να προστατεύσουμε το δάσος Αθαλάσσας


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας επαναβεβαιώνει την πρόθεση του να σταθεί αντιμέτωπο σε κάθε προσπάθεια καταστροφής του δάσους Αθαλάσσας.


Όπως είχαμε τονίσει και παλιότερα, κι όπως δηλώσαμε ξεκάθαρα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Πολεοδομίας κατά την παρουσίαση του έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, έτσι και σήμερα διατυπώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στα σχέδια για δρόμους - λεωφόρους που θα καταστρέψουν χωρίς καμιά αμφιβολία, το χαρακτήρα και την ύπαρξη γενικότερα, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας.


Όπως έχουμε πληροφορηθεί, για το έργο θα χρειαστεί να αποκοπούν 14 κυπαρίσσια και 2 ευκάλυπτοι. Δεν είναι όμως απλά θέμα της αποκοπής των συγκεκριμένων δέντρων. Η καταστροφή που θα επέλθει μελλοντικά από τους ρύπους είναι πολλαπλάσια και τρομερά ανεπανόρθωτη.


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας θεωρεί πολύ σημαντική τη γνωμάτευση που εξέδωσε το τμήμα Περιβάλλοντος που λέει ξεκάθαρα πως οι ατμοσφαιρικοί ρύποι θα αυξηθούν και θα επηρεάζουν σημαντικά τους φοιτητές και τους κατοίκους της γειτονικής περιοχής. Γι’ αυτό καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους και να προσπαθήσουν να εξεύρουν άλλους τρόπους διοχέτευσης της τροχαίας κίνησης. Ή ακόμα καλύτερα, να βρουν τρόπους μείωσης της, με τη σωστή λειτουργία της δημόσιας συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου