Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινη ανάπτυξη και Κυπριακή πραγματικότητα


Μια φωτογραφία - χίλιες λέξεις. Και η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα τους προσανατολισμούς άλλων, πραγματικά αναπτυγμένων χωρών, όσο αφορά την πράσινη ανάπτυξη, τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και την οικολογική συνείδηση που, κάποιοι άλλοι λαοί, έχουν αναπτύξει.


Τη ίδια στιγμή, στην δική μας "ευρωπαϊκή" πατρίδα αρνούμαστε πεισματικά να ακολουθήσουμε τους σύγχρονους, αλλά κυρίως αναγκαίους ρυθμούς. Εμείς, δέρνουμε Υπουργούς γιατί, καθήκοντος πρέπει να φτιάξουν σταθμούς διαχείρισης και επεξεργασίας σκυβάλων, καίμε αυτοκίνητα και κλείνουμε αυτοκινητόδρομους γιατί άλλοι υπουργοί, καθήκοντος, πρέπει να φτιάξουν ΧΥΤΑ...


Αρνούμαστε πεισματικά να πάμε μπροστά. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία κατά πως επηρεάζονται τα οικονομικά του, κάποιοι άλλοι "πολιτικοί" και πολιτικάντηδες τους χαϊδεύουν τ' αυτιά για να πάρουν αργότερα τις ψήφους τους, ένα γενικό μπάχαλο, μια φαυλοκρατία και ένας αυταρχισμός που διαφεντεύει τα πάντα και μας κρατά καθηλωμένους δεκαετίες πίσω από το σήμερα.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, διαμαρτυρόμαστε, φωνάζουμε και απαιτούμε να γίνονται τέτοιου ειδους έργα, όταν όμως πάνε να γίνουν, αντιδρούμε ανεξήγητα και ακαταλαβίστικα. 


Αντιδρούν οι κάτοικοι ή κάποιοι από τους κατοίκους (ανάλογα πάντα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)
Αντιδρούν τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια και κάποτε όχι (ανάλογα πάντα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)
Αντιδρούν κάποια κόμματα και κάποτε όχι (ανάλογα πάντα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)!!!

Μετά, όταν καταλάβουμε με πόση αφέλεια, βλακεία και ανοριμότητα συμπεριφερθήκαμε, ξεκινάμε να κατηγορούμε την κυβέρνηση (ΠΑΝΤΑ ανάλογα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)!!!


Το γήπεδο λοιπόν, Fritz-Walter-Stadion, της Καϊζερσλάουτερν διαθέτει μια τεράστια φωτοβολταϊκή στέγη, εμβαδού 6.000 τ.μ. και παράγει ηλεκτρική ενέργεια που καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο του γηπέδου, αλλά και 200 νοικοκυριών της πόλης!!! 

Εμείς;;;

Άθως Αγαπητός
Γενικός Γραμματέας
Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας

1 σχόλιο:

  1. Φταίει πρωτίστως η -αρρωστημένη- νοοτροπία μας. Θέλουμε να γίνουν αιολικά πάρκα αλλά όχι κοντά στο χωράφι μας (γιατί θα χάσει από την αξία του).
    Θέλουμε να γίνουν αναπτύξεις έργων που να αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά όχι στο χωριό μας (γιατί είναι καρκινογόνες).
    Θέλουμε να γίνουν ΧΥΤΑ αλλά όχι στο χωριό μας (γιατί θα χάσουν από την αξία τους τα χωράφια μας).
    Κατα τ' άλλα μας φταίει Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή