Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

21 Σεπτεμβρίου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ



Όλοι οι πόλεμοι είναι ενάντια στα παιδιά


Τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 21η Σεπτεμβρίου ως ημέρα παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός και μη βίας, μια πρόσκληση σε όλα τα έθνη και τους ανθρώπους να την τιμήσουν με κατάπαυση των εχθροπραξιών.


Από το 1990 μέχρι και το 2003 ο κόσμος γνώρισε 59 μεγάλες συρράξεις. Τα θύματά τους είναι σε συντριπτικό ποσοστό άμαχοι, γυναίκες και παιδιά που ζουν τα παιδικά τους χρόνια σε κοινότητες και οικογένειες που έχουν καταστραφεί από τις συνέπειες των συρράξεων αυτών. Από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συρράξεις 3.600.000 άνθρωποι και το λυπηρό είναι πως σχεδόν τα μισά θύματα (1.600.000) ήσαν παιδιά.


Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά συμμετέχουν σε ένοπλες συρράξεις ως στρατιώτες, εξαναγκάζονται στην προσφυγιά ή τον εκτοπισμό από τις εστίες τους, υποφέρουν κακοποιήσεις, βιασμούς και εκμετάλλευση, μένουν ορφανά ή ανάπηρα από νάρκες και εκρηκτικά.


Αν και στην πραγματικότητα μια ημέρα ειρήνης δεν θα μπορούσε να επουλώσει τα βαθειά τραύματα του πολέμου και των συρράξεων στα κορμιά και την ψυχή εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο, η UNICEF καλωσορίζει την ευκαιρία που προσφέρει η ημέρα αυτή για την επιτάχυνση κάθε δράσης προς την κατεύθυνση ενός πιο ειρηνικού κόσμου.


Η UNICEF δημιούργησε και προωθεί διεθνώς μια αντιπολεμική ατζέντα 10 σημείων την οποία θα πρέπει να σέβεται η διεθνής κοινότητα ώστε να προωθείται η ειρήνη και να προστατεύονται τα παιδιά από τον πόλεμο και τις συνέπειές του:


* Πρόληψη: Αντιμετώπιση των λανθανουσών αιτιών βίας - η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ασχοληθεί συστηματικότερα με το πρόβλημα της μεταφοράς όπλων και να επιβάλει οριστική απαγόρευση στις αποστολές οπλισμού σε ζώνες συγκρούσεων, θα πρέπει να εντοπιστούν οι ρίζες των κοινωνικοοικονομικών αιτιών του πολέμου και να προωθήσουν εκείνη την κοινωνική δομή που προστατεύει τα παιδιά.

* Κορίτσια , Γυναίκες: Εκπαίδευση και νομοθεσία ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους από σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό σε περίοδο πολέμου.

* Παιδιά Στρατιώτες: Αποκατάσταση και επανένταξη των παιδιών στρατιωτών και προώθηση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού για την πρόληψη της χρησιμοποίησης παιδιών ως στρατιώτες (απαγορεύει την στράτευση κάτω των 18 ετών, η Ελλάδα το επικύρωσε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2000).

* Νάρκες: Η UNICEF έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και υποστηρίζει τη Συνθήκη της Οτάβα για την πλήρη απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού (Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2003).

* Εγκλήματα Πολέμου: Άμεση καταγγελία μόλις αποκαλύπτονται και να υποστηρίζονται ηθικά και οικονομικά τα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματα πολέμου.

* Τα παιδιά ως ζώνες ειρήνης: Εντατικοποίηση των προσπαθειών για καθιέρωση ζωνών που θα επιτρέπουν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και τον εμβολιασμό των παιδιών σε καιρό πολέμου.

* Κυρώσεις: Να λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον των παιδιών πριν την επιβολή οποιωνδήποτε οικονομικών κυρώσεων.

* Βοήθεια: Η βοήθεια σε περιπτώσεις μακροχρόνιων συγκρούσεων να κατευθύνεται στην επαναδημιουργία ισχυρών κοινωνικών δομών.

* Αποκατάσταση: Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα προγράμματα αποκατάστασης και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στρατιωτών.

* Εκπαίδευση για την Ειρήνη: Προώθηση της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη ώστε να αποτραπούν οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι βίας και συγκρούσεων μέσω της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πράσινη ανάπτυξη και Κυπριακή πραγματικότητα


Μια φωτογραφία - χίλιες λέξεις. Και η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα τους προσανατολισμούς άλλων, πραγματικά αναπτυγμένων χωρών, όσο αφορά την πράσινη ανάπτυξη, τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και την οικολογική συνείδηση που, κάποιοι άλλοι λαοί, έχουν αναπτύξει.


Τη ίδια στιγμή, στην δική μας "ευρωπαϊκή" πατρίδα αρνούμαστε πεισματικά να ακολουθήσουμε τους σύγχρονους, αλλά κυρίως αναγκαίους ρυθμούς. Εμείς, δέρνουμε Υπουργούς γιατί, καθήκοντος πρέπει να φτιάξουν σταθμούς διαχείρισης και επεξεργασίας σκυβάλων, καίμε αυτοκίνητα και κλείνουμε αυτοκινητόδρομους γιατί άλλοι υπουργοί, καθήκοντος, πρέπει να φτιάξουν ΧΥΤΑ...


Αρνούμαστε πεισματικά να πάμε μπροστά. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία κατά πως επηρεάζονται τα οικονομικά του, κάποιοι άλλοι "πολιτικοί" και πολιτικάντηδες τους χαϊδεύουν τ' αυτιά για να πάρουν αργότερα τις ψήφους τους, ένα γενικό μπάχαλο, μια φαυλοκρατία και ένας αυταρχισμός που διαφεντεύει τα πάντα και μας κρατά καθηλωμένους δεκαετίες πίσω από το σήμερα.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, διαμαρτυρόμαστε, φωνάζουμε και απαιτούμε να γίνονται τέτοιου ειδους έργα, όταν όμως πάνε να γίνουν, αντιδρούμε ανεξήγητα και ακαταλαβίστικα. 


Αντιδρούν οι κάτοικοι ή κάποιοι από τους κατοίκους (ανάλογα πάντα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)
Αντιδρούν τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια και κάποτε όχι (ανάλογα πάντα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)
Αντιδρούν κάποια κόμματα και κάποτε όχι (ανάλογα πάντα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)!!!

Μετά, όταν καταλάβουμε με πόση αφέλεια, βλακεία και ανοριμότητα συμπεριφερθήκαμε, ξεκινάμε να κατηγορούμε την κυβέρνηση (ΠΑΝΤΑ ανάλογα με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας)!!!


Το γήπεδο λοιπόν, Fritz-Walter-Stadion, της Καϊζερσλάουτερν διαθέτει μια τεράστια φωτοβολταϊκή στέγη, εμβαδού 6.000 τ.μ. και παράγει ηλεκτρική ενέργεια που καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο του γηπέδου, αλλά και 200 νοικοκυριών της πόλης!!! 

Εμείς;;;

Άθως Αγαπητός
Γενικός Γραμματέας
Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Να προστατεύσουμε το δάσος Αθαλάσσας


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας επαναβεβαιώνει την πρόθεση του να σταθεί αντιμέτωπο σε κάθε προσπάθεια καταστροφής του δάσους Αθαλάσσας.


Όπως είχαμε τονίσει και παλιότερα, κι όπως δηλώσαμε ξεκάθαρα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Πολεοδομίας κατά την παρουσίαση του έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, έτσι και σήμερα διατυπώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στα σχέδια για δρόμους - λεωφόρους που θα καταστρέψουν χωρίς καμιά αμφιβολία, το χαρακτήρα και την ύπαρξη γενικότερα, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας.


Όπως έχουμε πληροφορηθεί, για το έργο θα χρειαστεί να αποκοπούν 14 κυπαρίσσια και 2 ευκάλυπτοι. Δεν είναι όμως απλά θέμα της αποκοπής των συγκεκριμένων δέντρων. Η καταστροφή που θα επέλθει μελλοντικά από τους ρύπους είναι πολλαπλάσια και τρομερά ανεπανόρθωτη.


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας θεωρεί πολύ σημαντική τη γνωμάτευση που εξέδωσε το τμήμα Περιβάλλοντος που λέει ξεκάθαρα πως οι ατμοσφαιρικοί ρύποι θα αυξηθούν και θα επηρεάζουν σημαντικά τους φοιτητές και τους κατοίκους της γειτονικής περιοχής. Γι’ αυτό καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους και να προσπαθήσουν να εξεύρουν άλλους τρόπους διοχέτευσης της τροχαίας κίνησης. Ή ακόμα καλύτερα, να βρουν τρόπους μείωσης της, με τη σωστή λειτουργία της δημόσιας συγκοινωνίας.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Να σωθεί η "Λίμνη του Μαγκλή"

Θα ήταν έγκλημα να την αφήσουμε να καταστραφεί, θυσία στο βωμό της οικοπεδοποίησης και του εύκολου κέρδους!


Η Κίνηση για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγκλή, είναι μια προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής του Αρχαγγέλου, προκειμένου να μην οικοπεδοποιηθεί η έκταση αυτή. Μια περιοχή που μπορούν να χαρούν όχι μόνο οι περίοικοι αλλά όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.


Η λίμνη στο παρελθόν φιλοξένησε αγώνες jet ski, ενώ πριν μερικά χρόνια αξιοποιήθηκε το νερό της λίμνης από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής σε κατάσβεση πυρκαγιάς.


Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Λίμνη φιλοξενεί σκουπίδια, ενώ πριν από λίγους μήνες σε αυτήν βρήκε τραγικό θάνατο ένας άνθρωπος. Κι άλλα άσχημα περιστατικά ενδεχομένως συμβούν αν αφεθεί στο έλεός της.


Η χαρά όμως που πρόκειται να προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερη αν αξιοποιηθεί σωστά. Αντ΄ αυτού ο Δήμος Λακατάμειας έχει αρχίσει την άντληση νερού μετά από άδεια της Μητρόπολης Κύκκου που έτσι κι αλλιώς σκοπεύει να την οικοπεδοποιήσει. Προφανώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με την έκταση αυτήν η Μητρόπολη, αλλά χρειαζόμαστε άραγε κι άλλα σπίτια ή έχει ανάγκη η Μητρόπολη περισσότερα χρήματα; Το ποίμνιό της όμως σίγουρα έχει ανάγκη έναν χώρο όπου οικογένειες θα μπορούν να διασκεδάσουν και εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτι "ψήνεται" με το θέμα ανέγερσης μεγάλου ναού μπροστά από το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής


Επανερχόμαστε στο θέμα της ανέγερσης μεγάλου ναού μπροστά από το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, γιατί κάποιες πληροφορίες και μια επιστολή από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, μας κτύπησαν το "καμπανάκι". Μάλλον πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί όλα δείχνουν πως κάτι "ψήνεται" με το θέμα  

Το θέμα αυτό, πρώτο το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ είχε ανακινήσει, τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαμε προβεί μάλιστα και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Είχαμε πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις ότι η αρχιεπισκοπή άλλαξε απόφαση και ότι ο νέος ναός θα κτιζόταν αλλού.

Μετά και τις νέες εξελίξεις, καλούμε εκ νέου όλα τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν το θέμα και να ανακαλέσουν την πολεοδομική άδεια που έχουν παραχωρήσει στην Αρχιεπισκοπή.


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, κι αν κρίνουμε αναγκαίο θα καλέσουμε ξανά τους πολίτες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του ιστορικού ναού της Αγίας Παρασκευής.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε για ανάπηρους εξαιρέσεις στην Πάφο

ΚΑΙ ΑΝ είσαι και ανάπηρος πολέμου, με την αράδα σου θα πας. Έτσι σκέφτηκαν οι αρμόδιοι του Δήμου Πάφου, απορρίπτοντας την ένσταση που υποβλήθηκε για καταγγελία ενός αναπήρου για ολιγόλεπτη παράνομη στάθμευση. Παρά την παραδοχή του τροχονόμου ότι εξέδωσε την κλήση χωρίς να δει το αναπηρικό σήμα στο αυτοκίνητο και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για έγκριση της ένστασης που κλήθηκε να υποβάλει ο παραπονούμενος, τελικά η ένστασή του απορρίφθηκε.


Θύμα της γραφειοκρατίας ήταν κάτοικος Πάφου που βάσει των επισήμων εγγράφων του κράτους είναι ανάπηρος σε ποσοστό 40% μετά τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, από όπου φέρει μέχρι σήμερα στα πόδια του οκτώ σφαίρες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν.


Το εν λόγω άτομο, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του «Φ», στάθμευσε πριν λίγες μέρες το αναπηρικό αυτοκίνητό του στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για τέσσερα μόλις λεπτά ώστε να αγοράσει κάτι από βιβλιοπωλείο.
«Αν και όντως στο σημείο δεν επιτρέπεται η στάθμευση», δηλώνει ο ίδιος, «φρόντισα να σταθμεύσω με τρόπο που να μην παρακωλύεται η κίνηση, αλλά και να είναι εμφανές το αναπηρικό σήμα.
Πηγαίνοντας ελάχιστα λεπτά μετά στο αυτοκίνητο, είδα έναν τροχονόμο να μου τοποθετεί κλήση. Εξηγώντας του την κατάσταση, προς τιμήν του ο συγκεκριμένος τροχονόμος απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν πρόσεξε το αναπηρικό σήμα και ενώπιόν μου επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζητώντας τους να μην προωθηθεί το πρόστιμο και εξηγώντας την κατάσταση».
Ο πολίτης κλήθηκε να υποβάλει μια ένσταση την οποία θα έκαναν όπως τον διαβεβαίωσαν αποδεκτή ώστε να διορθωθεί η αδικία. Πλην όμως, έκπληκτος ενημερώθηκε λίγες μέρες μετά ότι η ένστασή του… απορρίφθηκε. «Βεβαίως, δεν είναι θέμα τα 25 ευρώ τα οποία ούτως ή άλλως πλήρωσα ήδη», τονίζει. «Είναι θέμα αντιμετώπισης των αναπήρων από τις Αρχές και εκτίμησης των ειδικών συνθηκών που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι μηχανισμοί μιας τοπικής Αρχής».


(ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - "Φιλελεύθερος")

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΚΛΗ


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας να παραστούν και να στηρίξουν την εκδήλωση και τις προσπάθειες της "Κίνησης για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγκλή" γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως πρόκειται για κάτι το μοναδικό στην πρωτεύουσα και θα ήταν έγκλημα να το αφήσουμε κι αυτό να καταστραφεί, θυσία στο βωμό της οικοπεδοποίησης και του εύκολου κέρδους!

Η Κίνηση για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγκλή, είναι μια προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής του Αρχαγγέλου, προκειμένου να μην οικοπεδοποιηθεί η έκταση αυτή. Μια περιοχή που μπορούν να χαρούν όχι μόνο οι περίοικοι αλλά όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.
Η λίμνη στο παρελθόν φιλοξένησε αγώνες jet ski, ενώ πριν μερικά χρόνια αξιοποιήθηκε το νερό της λίμνης από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής σε κατάσβεση πυρκαγιάς.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Λίμνη φιλοξενεί σκουπίδια, ενώ πριν από λίγους μήνες σε αυτήν βρήκε τραγικό θάνατο ένας άνθρωπος. Κι άλλα άσχημα περιστατικά ενδεχομένως συμβούν αν αφεθεί στο έλεός της.
Η χαρά όμως που πρόκειται να προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερη αν αξιοποιηθεί σωστά. Αντ΄ αυτού ο Δήμος Λακατάμειας έχει αρχίσει την άντληση νερού μετά από άδεια της Μητρόπολης Κύκκου που έτσι κι αλλιώς σκοπεύει να την οικοπεδοποιήσει. Προφανώς μπορεί να κάνει ότι θέλει με την έκταση αυτή η Μητρόπολη, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλα σπίτια ή έχει ανάγκη η Μητρόπολη περισσότερα χρήματα; Το ποίμνιό της όμως σίγουρα έχει ανάγκη έναν χώρο όπου οικογένειες θα μπορούν να διασκεδάσουν και εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν.


Την Πέμπτη 9/9/10 στις 19.30 μ.μ. στην οδό Οδυσσέα Ελύτη 11, θα γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι δράσης για τη διάσωση της Λίμνης.
Το Σάββατο 11/9/10 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Λίμνη του Μαγκλή (χώρος συνάντησης Οδυσσέα Ελύτη 11). Ελπίζουμε πως ευαισθητοποιημένοι πολίτες (τόσο της περιοχής, όσο και της ευρύτερης Λευκωσίας), βουλευτές, θεσμικοί παράγοντες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα συνδράμουν στη διάσωση της Λίμνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τους :
1. Μιχάλη Πάντη (99660255)
2. Στέλιο Κιρακοσιάν (99669646)
3. Χάρη Χριστοδούλου (99882271)
4. Γιώργο Χατζηνεοφύτου (99570029)
5. Σπύρο Α. Σπύρου (99518217)

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας για το μικρό Παύλο Κλεοβούλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας που θα γίνουν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα ¨Σπηλιές» στο πάρκο Ακροπόλεως στο Στρόβολο.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Σάββας Ηλιοφώτου.


Η έκθεση διοργανώνεται από το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας στην προσπάθεια του να βοηθήσει το μικρό Παύλο Κλεοβούλου ο οποίος χρειάζεται θεραπεία στο εξωτερικό για μια σπάνια ασθένεια και για την οποία απαιτούνται υπέρογκα ποσά.


Τα έργα πρόσφεραν αφιλοκερδώς διάφοροι καλλιτέχνες και όλα τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες της θεραπείας του μικρού Παύλο Κλεοβούλου.


Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από τις 10 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 16.00 – 21.00 καθημερινά

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Θέσεις αναπήρων στα λεωφορεία

Το Κίνημα Κοινωνικης Οικολογίας εκφράζει την ευχαρίστηση του γιατί το αίτημα της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου για να υπάρχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα στα καινούργια λεωφορεία θα ικανοποιηθεί.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και το διευθυντή του τμήματος Οδικών Μεταφορών, το αίτημα της οργάνωσης να υπάρχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα στα καινούργια λεωφορεία θα ικανοποιηθεί και όλα τα λεωφορεία που θα παραγγελθούν από τώρα και στο εξής θα έχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα.


Εάν οι ανάγκες δείξουν ότι και τα υφιστάμενα καινούργια λεωφορεία χρειάζεται να έχουν δύο θέσεις για τροχοκαθίσματα, όσα δηλαδή έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα, τότε θα τροποποιηθούν και αυτά, προστίθεται.


Αναφέρεται, επίσης, ότι συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν σεμινάρια εκπαίδευσης των οδηγών των λεωφορείων για τη σωστή εξυπηρέτηση των επιβατών με αναπηρίες. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραπληγικών ανέφερε πως με την εισαγωγή των νέων λεωφορείων δυο φίλοι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μετακινούνται με τροχοκάθισμα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια ώρα το ίδιο λεωφορείο.

Ως Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας Κύπρου, νοιώθουμε επίσης την ανάγκη να συγχαρούμε την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και το διευθυντή του τμήματος Οδικών Μεταφορών για την κατανόηση και τη θετική τους απόφαση να επιλύσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την κοινωνία μας στην ολότητα της και όχι απλά τα εμποδιζόμενα άτομα. Ελπίδα μας είναι, σύντομα, να επιλυθούν και άλλα, πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρίες.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας Κύπρου

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας απαρτιζόμενη από τους Άθω Αγαπητό, Ανδρέα Ζιβάνα και Ελένη Οικονομίδου, είχε σήμερα συνάντηση με


τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νίκο Αναστασιάδη, στα πλαίσια σειράς επαφών που έχει προγραμματίσει το Κίνημα με κόμματα και οργανώσεις του τόπου.


Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας ενημέρωσαν τον κ. Αναστασιάδη για τους σκοπούς και στόχους και για την μέχρι σήμερα δράση του Κινήματος σε διάφορα οικολογικά και κοινωνικά θέματα.


Στη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με την μελλοντική συνεργασία των δύο μερών με στόχο την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στα οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.


ΔΗΣΥ και Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας συμφώνησαν σε μελλοντική συνεργασία σε κοινές εκδηλώσεις κοινωνικού και οικολογικού περιεχομένου, καθώς και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας
2 Σεπτεμβρίου 2010