Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πλησιάζουν τα ποδήλατα «Ζ»

Προκηρύχθηκαν τέλη Οκτωβρίου οι προσφορές για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση του αυτοματοποιημένου Συστήματος Ενοικίασης Ποδηλάτων (Bike Sharing System) στη μείζονα Λευκωσία, με τη συμμετοχή των δήμων Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Στροβόλου, Λατσιών, Έγκωμης και Ιδαλίου. Η 14η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως η τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον προσφοροδότη που θα πληροί τα κριτήρια.

Ο διαγωνισμός αφορά την εγκατάσταση 29 σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων σε διάφορα σημεία στη Λευκωσία, την παράδοση 339 ποδηλάτων με συγκεκριμένες προδιαγραφές και την παράδοση λογισμικού συστήματος που θα διευκολύνει την ενοικίαση των ποδηλάτων σε δημότες ή άλλους ενδιαφερόμενους. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης έχει ορισθεί στο 1 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται ο Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση θα γίνει από τους συμμετέχοντες δήμους, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ίσως από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προώθησης της χρήσης ενοικιαζόμενου ποδηλάτου δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο κατά πόσο θα χρηματοδοτήσει ή όχι το πρόγραμμα.


Η Λακατάμια

Ο δήμος Λακατάμιας, σύμφωνα με το δημοτικό Γραμματέα 'Αριστο Μελή, θα περιμένει την απόφαση της Κυβέρνησης κατά πόσο θα επιχορηγήσει ή όχι το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων, πριν οριστικοποιήσει τη δική του συμμετοχή. Ο κ. Μελής τόνισε ότι ο δήμος Λακατάμιας δεν απέχει από το σύστημα, απλά περιμένει την απάντηση της Κυβέρνησης.


Οι προδιαγραφές

Σύμφωνα με την προκήρυξη της προσφοράς, τα ποδήλατα που θα προμηθευτούν οι δήμοι προκειμένου να τα ενοικιάζουν σε ενδιαφερόμενους θα πρέπει να πληρούν, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες προδιαγραφές:
*Δυνατότητα οδήγησης από άνδρες και γυναίκες ύψους άνω των 1,50m. *Το πλαίσιο του ποδηλάτου να είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτα μεταλλικά μέρη (χάλυβα ή αλουμίνιο).*Τα κινούμενα μέρη του ποδηλάτου (ολισθήρες κύλισης - ρουλεμάν - άξονες, σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, καδένα, πετάλια κτλ) να είναι βαρετού τύπου και να αντέχουν σε 24-ωρη κανονική χρήση για ένα χρόνο. Όλα τα κινούμενα μέρη να φέρουν σταθερό προφυλακτήρα και να μην είναι προσβάσιμα χωρίς τη χρήση εργαλείων. *Μόνιμα συνδεδεμένα φώτα πορείας μπροστά και πίσω που θα τροφοδοτούνται από ενσωματωμένο δυναμό ή επαναφορτιζόμενη μπαταρία. *Κλειδαριά για στάθμευση εκτός των σταθμών ενοικίασης, για μικρό χρονικό διάστημα, με ασφάλεια. *Συμβατότητα ποδηλάτων με το χώρο στάθμευσης και ειδική κατασκευή για την αναγνώριση της ταυτότητας του κάθε ποδηλάτου. *Χάραξη του σήματος των Δήμων και δυνατότητα τοποθέτησης διαφήμισης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου