Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Καταδικάζουμε το άνανδρο έγκλημα του Ισραηλινού στρατού


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το ειδεχθές έγκλημα του Ισραήλ και την εν ψυχρώ δολοφονία 20 ειρηνιστών του «στολίσκου της ελευθερίας» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην απάνθρωπα αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Το για χρόνια συνεχιζόμενο έγκλημα του Ισραήλ, να κρατά σε στρατιωτική απομόνωση τη Λωρίδα της Γάζας και να καταδικάζει τους Παλαιστίνιους σε αργό και απάνθρωπο θάνατο, η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, έρχεται να επισφραγιστεί από την εγκληματική επίθεση και την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων ειρηνιστών, που το μόνο τους έγκλημα ήταν να προσπαθήσουν να σώσουν αθώες ψυχές, παιδάκια που πεθαίνουν καθημερινά από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.


Η απάθεια της Διεθνούς Κοινότητας μπροστά στο τρομακτικό έγκλημα που εξελίσσεται εδώ και χρόνια στη Γάζα, δεν είναι ικανό να ωραιοποιηθεί με κάποιες ανούσιες και χωρίς περιεχόμενο, ανακοινώσεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων οι οποίες «καταδίκασαν» χθες και σήμερα την επίθεση του Ισραηλινού στρατού.


Νοιώθουμε ντροπή και απέχθεια μπροστά σε αυτά τα τρομακτικά εγκλήματα και καλούμε το δικό μας κράτος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι η ώρα οι πολλές διακηρύξεις δεκαετιών, από όλες σχεδόν τις πολιτικές παρατάξεις, για δήθεν συμπαράσταση προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, να γίνουν πράξη και έργο.


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δώσουν μαζικά το παρόν τους στις εκδηλώσεις καταδίκης του εγκλήματος των Ισραηλινών, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

31 Μαΐου 2010

1 σχόλιο:

  1. Ο εβραϊκής καταγωγής Μαρξιστής ιστορικός Ισαάκ Ντώυτσερ το 1947 είπε το εξής πολύ προφητικό, σε συνέντευξη στο New Left Review:"

    “[…]Yet it was the Arabs who were made to pay the price for the crimes the West committed towards the Jews. They are still made to pay it, for the ‘guilty conscience’ of the West is, of course, pro-Israeli and anti-Arab. And how easily Israel had allowed itself to be bribed and fooled by the false ‘conscience money’.

    Χαιρετώ την καταδίκη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή