Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Όχι στην καταστροφή του δάσους Δελίκηπου

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην προσπάθεια που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία για ανάπτυξη λατομείου παραγωγής αδρανών σκύρων και άμμου σε περιοχή του δάσους του Δελίκηπου.


Όπως έχουμε πληροφορηθεί, ζητήθηκε πολεοδομική άδεια για ανάπτυξη λατομείου στην Κοινότητα Δελικήπου σε περιοχή κρατικού δάσους «Αετόμουτη» της οποίας η έκταση είναι 329.000 τ.μ.. Η σκυροθραυστική μονάδα θα καταλαμβάνει έκταση 34.000τ.μ. ενώ μια έκταση 15000 τετραγωνικών μέτρων με πυκνή βλάστηση θα καταστραφεί. Η εν λόγω περιοχή συμπεριλαμβάνεται σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς ενώ γειτνιάζει με περιοχή ενταγμένη στο «Δίκτυο Φύσης 2000».


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας προειδοποιεί ότι η δημιουργία λατομείου σε ένα από τα σπάνια, προστατευόμενα δάση της Κύπρου αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την Κυπριακή φύση και το περιβάλλον της περιοχής. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην προχωρήσουν στην αδειοδότηση της εν λόγω ανάπτυξης η οποία θα καταστρέψει ένα σπάνιο φυσικό πνεύμονα.


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου