Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Θλίψη, αγανάκτηση και αποτροπιασμός για την τραγωδία στο Μαρί

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ εκφράζει την τεράστια θλίψη και την αγανάκτηση του για τον άδικο, τραγικό χαμό των 12 παλληκαριών που τόσο εγκληματικά έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην πρωτοφανή έκρηξη πυραμαχικών στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης".


Το τραγικό συμβάν δεν πρέπει να μείνει ανεξιχνίαστο και οι αίτιοι θα πρέπει, επιτέλους, να πληρώσουν το τίμημα της αδιαφορίας και της προχειρότητας με την οποία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δείχνουν οι όποιοι "υπεύθυνοι" σε τόσο σοβαρά και άκρως επικύνδινα θέματα.


Δεν ξέρουμε αν οι παραιτήσεις από διάφορα πόστα είναι η λύση. Ξέρουμε όμως με βεβαιότητα ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος, αν θέλουμε, έστω και μετά το θάνατα, να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, θα πρέπει, για μια φορά επιτέλους, να αποδωθούν οι σωστές ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ενέχονται στη ανείπωτη αυτή τραγωδία που έπληξε την πατρίδα μας.


Κράτος, Υπουργείο Άμυνος, Εθνική Φρουρά, επιτροπή Άμυνας της Βουλής γνώριζαν από καιρό το πρόβλημα. Άρα όλοι έχουν μερίδιο της ευθύνης.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων παλληκαριών μας.

Αναμένουμε τις αντιδράσεις και θα επανέλθουμε


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου