Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση στο θέμα μόλυνσης της ατμόσφαιρας από την έκρηξη

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πολύ σοβαρό θέμα της μόλυνσης του αέρα και του εδάφους στην περιοχή της τραγικής έκρηξης την περ. Δευτέρα.


Επειδή έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα άρθρα και τοποθετήσεις, απόψεις που έρχονται σε αντίθεση η μια με την άλλη, ζητούμε κατεπειγόντως από τα αρμόδια τμήματα του κράτους να δώσουν άμεσα μια σωστή και προπάντων ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση για το θέμα η οποία να στηρίζεται σε σωστά και επιστημονικά ευρήματα. Η επείγουσα αυτή τοποθέτηση είναι άκρως αναγκαία για την προφύλαξη των πολιτών αλλά και για την τόνωση του ηθικού και της ψυχολογίας του, κάτι που έχει τόσο πολύ διαταραχθεί τις τελευταίες μέρες με τα τραγικά γεγονότα.


Έχουμε δει την επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, αλλά με τα διάφορα δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές, ο κόσμος είναι σε πλήρη σύγχυση και έχει ανάγκη από μια πιο δυνατή και διαφωτιστική ενημέρωση. Οι πολίτες έχουν ανάγκη ενημέρωσης και δικαίωμα σωστής γνώσης του θέματος.


Καλούμε λοιπόν τα αρμόδια τμήματα να προβούν άμεσα σε νέες επιστημονικές μετρήσεις της ποιότητας του αέρα, του εδάφους και του νερού, ίσως και σε συνεργασία με ανεξάρτητους επιστημονικούς οίκους μετρήσεων, για να δώσουν αμέσως στους πολίτες την ορθή, επίσημη, επιστημονική ενημέρωση που χρειάζεται.


ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου