Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Προστασία των εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ με αφορμή το κύμα καύσωνα και τις ψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, επαναφέρει το σοβαρό θέμα των άθλιων συνθηκών των εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους κάτω από την αφόρητη ζέστη και σε θερμοκρασίες εντελώς ακατάλληλες για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναθεωρήσουν άμεσα τη νομοθεσία, η οποία δεν καλύπτει τους εργαζόμενους για την ακτινοβολία σε ανοιχτούς χώρους.


Θεωρούμε την έλλειψη αυτή του νόμου, ως μεγάλο και πολύ σοβαρό κενό, το οποίο αφήνει εργαζόμενους εκτεθειμένους σε κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.
Είναι λυπηρό, μετά από 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από τόσες εκατοντάδες προτάσεις νόμων και κανονισμών, να φτάνουμε στο 2011 και να  αφήνουμε εκτεθειμένη, σε σοβαρούς κινδύνους, μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων από έλλειμμα και κενά στη νομοθεσία αλλά και από την αδιαφορία των εργοδοτών να παρέχουν τη στοιχειώδη προστασία στους εργάτες που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα και κάτω από πολύ ψηλές θερμοκρασίες.


Αναμένουμε την άμεση αντίδραση τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αλλαγή και βελτίωση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζομένων και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.


Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου