Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο κάθε καταργάρης στον πάγκο του...

Ψηφιζουμε βουλευτές για να ασχολούνται με τα προβλήματα του λαού, να νομοθετούν και να δίνουν λύσεις, να κάνουν τη ζωή μας πιο καλή, πιο εύκολη, να φτιάξουν μια κοινωνία δίκαιη και ευημερούσα για όλους...

Αντ' αυτού, ξημεροβραδιάζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, ασχολούντια ΜΟΝΟ με το Κυπριακό, νομιζόμενοι έτσι πως παράγουν έργο και βοηθούν τον τόπο.

Ένα μικρό ποσοστό των ατέρμονων ωρών που σπαταλούν για να αναλύσουν κάθε λέξη και κάθε γράμμα των εγγράφων, των προτάσεων και των δηλώσεων που γίνονται για το Κυπριακό, να σπαταλούσαν για ένα κοινωνικό, ένα οικονομικό ή ένα οικολογικό πρόβλημα, πόσο ωραία κι' αλλοιώτικα θα ήταν τα πράγματα στον τόπο μας...

Και για να προλάβω αυτούς που θα τρέξουν να μας διαβεβαιώσουν ότι το κάνουν, απλά να τους θυμίσουμε πως μια ανακοίνωση ή ένα "μουρμουρητό" δεν λύνει τα προβλήματα. Έργα θέλουμε... Από αυτά που μας τάξανε πριν τις εκλογές. Από λόγια έχουμε μπουχτίσει.

Ο καθένας θα πρέπει επιτέλους να μάθει να παίζει το ρόλο του σ' αυτό τον τόπο.

Οι βουλευτές να νομοθετούν, οι δικαστές να δικάζουν, οι ιερωμένοι να ασχολούνται με τα του οίκου του Θεού. Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Η ενασχόληση 24 ώρες το 24ωρο με το Κυπριακό δεν αποτελεί παρά μόνο απλή υπεκφυγή των καθηκόντων τους και πλήρη σφετερισμό των ψήφων που πήραν, υποτιθεται για να ασχοληθούν και να λύσουν τα προβλήματα του λαού.

Από υπερπατριώτες και υπερέλληνες είναι γεμάτη η ιστορία μας. Και τα αποτελέσματα των πράξεων τους στο παρελθών, εξακολουθούμε να τα ζούμε μέχρι και σήμερα. Ας μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Δε μας παίρνει, δεν έχουμε τέτοια περιθώρια...

1 σχόλιο:

  1. Είναι όλοι τους για ... Μπούφλες:

    http://mpoufles.blogspot.com/

    Πόσο μου αρέσει να ψάχνω το διαδικτυακό αρχείο της βουλής και να βρίσκω στα πρακτικά των συνεδριάσεων τις αποδείξεις της ανικανότητας τους.

    Αλήθεια, ποιός θα κάνει μια έρευνα για το πόσοι από τους 56 βγαίνουν συβεχώς στα κανάλια και τι ποσοστά προβολής έχουν σε σχέση με τους άλλους; )Υπολογίζω είναι 12-15 από τους 56).

    ΑπάντησηΔιαγραφή