Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Έτοιμη η Κύπρος να αντιμετωπίσει πυρκαγιές


Ακόμη πιο οργανωμένη και εξοπλισμένη τόσο με πτητικά μέσα όσο και με επίγεια μέσα, όπως και δυνάμεις είναι φέτος η Κύπρος για να αντιμετωπίσει τυχόν πυρκαγιές που θα ξεσπάσουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

Σε δηλώσεις, ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Ηλιάδης και εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Πολιτικής Αμυνας, του Τμήματος Δασών, του ΓΕΕΦ, των επαρχιακών διοικήσεων και της Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι στη σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε ότι όταν υπάρχει μια πυρκαγιά που πρόκειται να λάβει μεγάλες διαστάσεις θα ενημερώνεται άμεσα ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συντονίζει την όλη επιχείρηση και τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού, το οποίο βρίσκεται στο Αρχηγείο Αστυνομίας και στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις.

'Φέτος είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι και οργανωμένοι και χρειάζεται να ενεργούμε έγκαιρα, συντονισμένα και οργανωμένα'', ώστε να αντιμετωπίζουμε τις πυρκαγιές στη γέννηση τους, είπε ο κ. Συλικιώτης και πρόσθεσε ότι μεγάλης σημασίας έχει και το στήσιμο του Κέντρου επιχειρήσεων στην περιοχή της πυρκαγιάς, στο οποίο συμμετέχουν επίσης όλες οι δυνάμεις.

Ανέφερε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη, καθώς υπήρξαν περισσότερες βροχές και η βλάστηση είναι αυξημένη, ενώ από την άλλη, όπως είπε, τα φράγματα έχουν υπερχειλίσει και έτσι υπάρχει νερό για κατάσβεση πυρκαγιών

(ΚΥΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου