Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

«Τα ψεύτικα, τα λόγια...»


Βρε, είναι των αναπήρων!

Ήρθαν με τα αναπηρικά τους αυτοκίνητα στη Βουλή όπου σε λίγα λεπτά επρόκειτο να παρευρεθούν στη συνεδρία της επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, στην οποία θα συζητείτο το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για τους ίδιους με την κατάληψη των χώρων στάθμευσης αναπήρων από ασυνείδητους άλλους οδηγούς. Στάθμευσαν σε χώρο έξω από το παλιό Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και προχώρησαν με τα καροτσάκια τους προς τη Βουλή. Βρέθηκαν, όμως, προ εκπλήξεως. Το πεζοδρόμιο που οδηγεί προς τη Βουλή ήταν κατειλημμένο. Ένα βουλευτικό αυτοκίνητο έφραζε την πορεία τους προς το κτήριο της Βουλής.

Από τη μια το ενδιαφέρον των βουλευτών να συζητηθεί το υπό αναφορά πρόβλημα των αναπήρων και την ίδια ώρα η ασυνειδησία συγκεκριμένου βουλευτή προς όλους τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων και των αναπήρων. Τι άλλο ήθελαν οι ανάπηροι για να αντιληφθούν ότι τα μεγάλα λόγια πολλών βουλευτών για τα δικαιώματα των αναπήρων είναι ψεύτικα;


«Γιατί, κύριοι βουλευτές;»
Ωστόσο, δεν στάθηκαν για πολύ στο εν λόγω περιστατικό όταν βρέθηκαν αργότερα εντός της αίθουσας της συνεδρίας. Πήραν το λόγο και καθήλωσαν τους βουλευτές με τα «κατηγορώ» τους. «Γιατί να καταλαμβάνονται οι χώροι στάθμευσης των αναπήρων από άλλα άτομα και να μην μπορεί κανένας να τους καταγγείλει, επειδή ο χώρος στάθμευσης της υπεραγοράς ή της κλινικής είναι δήθεν χώρος που δεν μπορεί να δράσει η αστυνομία; Γιατί μόνο 25 ευρώ πρόστιμο σε όσους καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης για αναπήρους και όχι 85 ευρώ;» Ο προεδρεύων της συνεδρίας, βουλευτής Αντώνης Αντωνίου, είπε ότι η Βουλή θα προωθήσει η ίδια την ποινικοποίηση του σχετικού αδικήματος, για να σταματήσει πλέον αυτός ο εμπαιγμός.

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΗ, ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ! ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ!!!
(Άθως Αγαπητός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου