Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Δεν εγκαταλείπουν τη μάχη στον Μαθιάτη


Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία μονάδας διαχείρισης αδρανών υλικών στο παλιό μεταλλείο του Μαθιάτη, παρουσιάζονται οι κάτοικοι της κοινότητας.

Με ομόφωνη απόφασή του, το κοινοτικό συμβούλιο τάχθηκε κατά της ανέγερσης τέτοιας μονάδας στην περιοχή. Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του συμβουλίου, η ανέγερση μονάδας αδρανών υλικών θα επιβαρύνει τόσο την κυκλοφορία από και προς την κοινότητα, όσο και την υγεία των κατοίκων, με υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης και σκόνης.
Επιπλέον, ανησυχούν ότι θα χαθεί η ιστορικότητα του παλιού μεταλλείου.

O κοινοτάρχης του Μαθιάτη, Θεόδωρος Τσάτσος, ανέφερε ότι μέλη του κοινοτικού συμβουλίου θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, Δημήτρη Ηλιάδη, με τον οποίο θα συζητήσουν το θέμα. Παράλληλα, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσάτσος, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου θα παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρία στα γραφεία του τμήματος Περιβάλλοντος, όπου αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση αναφορικά με τη παραχώρηση πολεοδομικής άδειας στην αιτήτρια εταιρεία για δημιουργία μονάδας αδρανών υλικών.

Κάτοικοι του Μαθιάτη αναμένεται να βρεθούν αύριο έξω από τα γραφεία του τμήματος Περιβάλλοντος για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ανέγερση τέτοιας μονάδας στο χώρο του παλιού μεταλλείου.


Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την τελευταία συνεδρία στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες δεν έφεραν ένσταση στη δημιουργία μονάδας αδρανών υλικών στον Μαθιάτη. Τόνισαν όμως την ανάγκη όπως το τμήμα Περιβάλλοντος θέσει περιοριστικούς όρους στην αιτήτρια εταιρεία, προτού δώσει θετική περιβαλλοντική γνωμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου