Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας με αφορμή τη θλιβερή επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος και της αποφράδας εκείνης μέρας της 15ης Ιουλίου 1974, καλεί τον Κυπριακό λαό να κρατήσει ζωντανή την μνήμη των επιπτώσεων και των τραγικών αποτελεσμάτων της βλακείας, της μισαλλοδοξίας και του ανεύθυνου εθνικισμού που μας οδήγησαν στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Τριάντα έξη χρόνια μετά την προδοσία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό, την κατοχή και τη διχοτόμηση. Επιμένουμε στην πάλη ενάντια στις διχοτομικές φωνές και την ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.
Δυστυχώς το πάθημα του 1974, φαίνετε να μη μας έχει γίνει μάθημα.

Αυτοί που μια ζωή σ’ αυτό τον τόπο πίστευαν ότι αγαπούν την πατρίδα τους πιο πολύ από τους υπόλοιπους, αυτοί που στο όνομα της Ελλάδας κατέλυσαν κάθε δημοκρατικό θεσμό, κατάφεραν στη δεκαετία του ’70 με τις πράξεις τους να καταστρέψουν την Κύπρο, να δώσουν αφορμή για την εισβολή και όλα τα τραγικά παρελκόμενα.
Σήμερα, βλέπουμε τις ίδιες τάσεις, τα ίδια συνθήματα, το ίδιο μίσος και την ίδια μισαλλοδοξία να επανέρχονται.

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας, νοιώθει την ανάγκη να τονίσει την σημασία που πρέπει ο κάθε Κύπριος πολίτης να δίνει στα λάθη του παρελθόντος και τις τραγικές τους συνέπειες που εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας πλήρωσαν τόσο ακριβά, χάνοντας τη ζωή τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους, την ίδια τους την πατρίδα. Ας μη ξεχνάμε ποτέ πως αυτά που προσπαθούμε να λύσουμε εδώ και 36 χρόνια, είναι το αποτέλεσμα μιας άφρονης και προδοτικής νοοτροπίας ορισμένων, οι οποίοι δυστυχώς δεν πλήρωσαν ποτέ για τα εγκλήματα τους.

Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου