Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Υπάλληλοι σε πάρκινγκ αναπήρων


Και νάταν μόνο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου; Όλη η Κύπρος ένα απέραντο λιβάδι αδιαφορίας, ανευθυνότητας και προκλητικής, ετσιθελικής συμπεριφοράς!

Πότε επιτέλους θα αλλάξει αυτή η απαράδεκτη νοοτροπία; Έλεος πια, πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να μπορέσουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να είμαστε άνθρωποι;


"Αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όταν γυναίκα που έφτασε εκεί με τον παραπληγικό σύζυγό της, προκειμένου να εξεταστεί από ιατρούς, διαπίστωσε ότι και οι έξι θέσεις για πάρκινγκ αναπήρων είχαν καταληφθεί από οχήματα που δεν έφεραν το ειδικό σήμα.

Όταν ζήτησε εξηγήσεις, της ανέφεραν ότι ανήκαν σε εργαζόμενους στο Χημείο, οι οποίοι έχουν πάρει άδεια από τη διεύθυνση του νοσοκομείου για να παρκάρουν εκεί. Όπως ανέφερε η ίδια, ζήτησε από τους παριστάμενους αστυνομικούς να ελέγξουν τα οχήματα και να κόψουν κλήσεις για την παρανομία, γεγονός που προκάλεσε την οργή εργαζομένων που είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στις συγκεκριμένες θέσεις. Τελικώς, οι αστυνομικοί δεν επέδωσαν κλήσεις και ανέφεραν ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν τα σήματα για το πάρκινγκ αναπήρων στη συγκεκριμένη θέση.


Εκ μέρους του νοσοκομείου, η εκτελεστική διευθύντρια, Αίγλη Κωνσταντίνου, επικοινώνησε με τη διαμαρτυρόμενη γυναίκα εκφράζοντάς της τις απολογίες της για το συμβάν και εξηγώντας πως οι άδειες που δόθηκαν στους υπαλλήλους για να σταθμεύουν εκεί δόθηκαν από την προηγούμενη διεύθυνση και είναι υπό επανεξέταση. Στόχος του νοσοκομείου είναι να μεταφερθούν σε άλλο μέρος οι θέσεις στάθμευσης για αναπηρικά οχήματα, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται δίπλα στο εκκλησάκι των Α΄ Βοηθειών.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, έχει διευθετηθεί συνάντηση ανάμεσα στην ΟΠΑΚ και τη διεύθυνση του νοσοκομείου, ώστε να βρεθεί μια μέση λύση, καθώς οι εργαζόμενοι στο Χημείο είναι αναγκαίο να σταθμεύουν κοντά στην είσοδο λόγω των συχνών μετακινήσεών τους.


(ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου